Skrevet af Rasmus Hylleberg


Det er nok de færreste, der nogensinde har været i direkte kontakt med landets store advokathuse. Men på årets Kulturnat i København har borgerne mulighed for at komme lidt tættere på, hvad advokaterne hos et af landets største advokathuse arbejder med til daglig.

For femte år i træk inviterer Kammeradvokaten på Vestre Farigsmagsgade alle interesserede indenfor murene. For hvad laver de egentlig, de der advokater? 

"Vi åbner dørene, fordi vi gerne vil møde borgerne i øjenhøjde og mener, vi har en profil og en rolle i samfundet, der gør, at vi kan sætte et spændende islæt på Kulturnattens pallette af aktivitetstilbud," siger managing partner hos Kammeradvokaten Tomas Ilsø Andersen. 

 

Historie og robotter

Kammeradvokaten har en helt særlig rolle i det danske juridiske landsskab, da virksomheden siden 1936 har været statens advokat. Og hvad der udefra ligner enhver anden kontorbygning i København, har faktisk en historisk rolle at spille i hovedstaden. 'Shellhuset' var nemlig en central bygning under 2. Verdenskrig.

"Vi har kontor i den historiske Shellhus-bygning, der fungerede som Gestapos hovedkvarter under 2. verdenskrig. Her sad danske modstandsfolk til fange, hvilket udløste en berømt bombeaktion. Vi åbner også huset op og tilbyder historiske rundvisninger på Kulturnatten, da bygningen har interesse for den historisk interesserede borger," siger Tomas Ilsø Andersen.

Vi åbner dørene, fordi vi gerne vil møde borgerne i øjenhøjde

Kammeradvokaten er ikke blot historien om en gammeldags juridisk rådgiver for staten. Det er samtidig historien om en virksomhed, der griber ind i fremtidens muligheder og ser nye digitale potentialer. For et lille år siden oprettet Kammeradvokaten en afdeling specifikt rettet mod fintech, og i hele virksomheden bliver der i disse år satset massivt på at imødekomme nye digitale muligheder. Derfor kan gæsterne denne aften møde firmaets egen robot, mens der også vil være oplæg om fremtidens kunstige intelligens og debat om de juridiske udfordringer ved robotternes komme.

"Vi kigger meget på kunstig intelligens og den digitale udvikling generelt. Digitaliseringen og de nye muligheder, både ny teknologi og kunstig intelligens giver, åbner en masse spændende døre, men giver også anledning til nye dilemmaer. Vi har for nyligt budt velkommen til en ny medarbejder, robotten PIXI, som man kan møde på Kulturnatten. Vi har en stærk ambition om at være frontløber inden for udvikling af digitale produkter på det juridiske marked." 

 

Kendte ansigter

Med i løbet aftenen er blandt andet journalist og tidligere vært på DR2 Niels Krause-Kjær, som bl.a. skal facilitere debatten om robotterne, mens også blogger og tv-vært Thomas Skov er med som quizmaster på det helt nyt demokratispil. Et spil som sætter spot på gæsternes viden om grundloven og Danmarks demokratiske fundament. 

"Vores samfund bygger på demokratiske værdier, og alt kan føres tilbage til grundloven. Men hvor meget ved folk egentlig om demokratiet? Vi har valgt Thomas Skov som vært, da han både med sin journalistiske baggrund har en viden om samfundet og dets opbygning, men også er aktuel i mediebilledet i dag. Derfor håber vi, at han kan tiltrække et bredere publikum, som måske ikke ellers ville komme forbi os på Kulturnatten," siger Tomas Ilsø Andersen.

Københavns Kulturnat har fundet sted hvert år siden 1993 og er i år fredag d. 13. oktober. Arrangementerne hos Kammeradvokaten kan opleves fra kl. 18-23.

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak