01/08/2022 - Netværk for advokater

Nyt netværk for fuldmægtige skal bygge bro mellem landsdele


Djøf Advokat vil med nyt netværk for advokatfuldmægtige øge trivslen og det faglige fællesskab blandt medlemmerne. Håbet er at gøre det endnu nemmere for nye fuldmægtige, der får job i en anden landsdel, at føle sig inkluderede, fortæller formand.

Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg


Foto: Rasmus Lehmann Hylleberg, K-NEWS

 

Nok tager det blot en tre timers tid at køre fra Aarhus til København, men den fysiske og mentale afstand kan være en udfordring for de nye fuldmægtige, der f.eks. lander job på Sjælland efter at have studeret i Jylland.

Og netop denne udfordring vil Djøf Advokat med et nyt netværk for advokatfuldmægtige søge at løse ved at skabe endnu bedre muligheder for at skabe relationer på tværs af deres voksende medlemsskare. Sådan fortæller formand for Djøf Advokat Rasmus Thingholm.

"Netværkets fokus er mest på alt det, der ligger ud over juraen, herunder fx onboarding, karriereudvikling, sociale kompetencer, klassisk dannelse og gode arbejdsvaner. Arrangementerne i netværket vil derfor fokusere på emner og temaer, som alle er med til at udvikle dig både som advokatfuldmægtig, som fremtidig advokat og som menneske", skriver Rasmus Thingholm på LinkedIn.

Til K-NEWS fortæller han, hvor vigtigt det er for de nye kommende advokater, at der er muligheder for at danne sig et bæredygtigt netværk tidligt i karrieren.

”Som advokatfuldmægtig eller advokat på et stort advokatkontor kan du bruge alle dine vågne timer på kontoret. Både i arbejdsmæssige og sociale sammenhænge. Der er nogle rigtigt stærke sociale fællesskaber på mange advokatkontorer, fordi de ansatte advokater og advokatfuldmægtige bruger så mange timer sammen hver eneste dag. Men jeg tror på, at vi med vores nye netværk for advokatfuldmægtige kan skabe et endnu stærkere fagligt og socialt fællesskab for advokatfuldmægtige på tværs af kontorerne, og hvem vil ikke gerne være en del af sådan et fællesskab?”

 

Fra Aalborg til København

Rasmus Thingholm, der selv er uddannet cand. jur. fra Aalborg Universitet, fortæller, at han, da han tog turen til Sjælland for at starte på et af de store advokatkontorer, manglede et netværk, som det Djøf Advokat nu tilbyder.

”Vi håber selvfølgelig på, at vores nye netværk for advokatfuldmægtige bliver et tilløbsstykke for både nuværende og fremtidige advokatfuldmægtige. Jeg begyndte selv som advokatfuldmægtig på et stort advokatkontor i København tilbage i 2015 efter at have læst min jurauddannelse på Aalborg Universitet, hvor jeg godt kunne have brugt et netværk som dette. Jeg fik dog opbygget et godt netværk af advokater og advokatfuldmægtige gennem arrangementer og studieture i Djøf Advokat, og jeg hører da også fra mange af vores medlemmer, at de sætter pris på det fællesskab, som vi har formået at skabe i Djøf Advokat. Det er ikke sjældent, at vores medlemmer fortæller, at de løbende sparrer med hinanden og anbefaler hinanden til stillinger over for klienter etc.”

Netværket er gratis og består indtil nu af fem møder, der skal klæde de nye advokatfuldmægtige på til at skabe deres egne netværk ude i branchen. 

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak