Skrevet af Rasmus Hylleberg - Foto: Shutterstock


Der bliver registreret timer som aldrig før i den danske advokatbranche. Ifølge DR så viser de nyeste tal fra Danske Advokater en rekordomsætning for 2017 på 14 mia. kr. Det er en stigning på 720 mio. i forhold til 2016, som også var et rekordår.

Adm. direktør for Danske Advokater Poul Mollerup glæder sig over udviklingen og peger på, at det særligt er virksomhedernes efterspørgsel på advokatbistand, der trækker regnskabet op, mens også GDPR rykker.

"Der er ingen tvivl om, at persondataforordningen også har påvirket advokatbranchens omsætning, fordi der har været rigtig meget rådgivning omkring den," siger Paul Mollerup til DR.

Ifølge DR står virksomheder og det offentlige for tre ud af fire opgaver, mens private står for hver fjerde. 

Væksten ses i branchen

Tidligere på året kunne flere af landets største advokathuse offentliggøre årsregnskaber, der viste massiv vækst. Bruun Hjejle kunne præsentere sit bedste regnskab til dato, mens Plesners 2017 har været så travlt, at de har været nødt til at sige nej til opgaver. 

"Toplinjen har aldrig været større, og det er faktisk tredje år i træk, at vores toplinje slår rekord. Vi har haft travlt inden for alle rådgivningsområder, men dér, hvor det virkelig rykker i de her år, er inden for virksomhedstransaktioner, børsret, fast ejendom, bank og finans, persondata og IT-ret. Der bliver indgået en masse kontrakter, hvor der er behov for advokatøjne. Samtidig er der også stadig retssager og konflikter, der skal løses," sagde managing partner hos Plesner Tom Kári Kristjánson i april til business.dk

 

Del

14 mia kr.: Nye tal viser rekordomsætning i advokatbranchen


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak

Seneste nyheder