Af redaktionen11. december 2019 -

Året der gik og året, der kommer - Finn Schwarz, Horten


'Banditter i habitter', 'etik' og 'mod' er de nøgleord, som Finn Schwarz fra Horten hiver frem, når han kigger på advokatbranchen i 2019 og 2020. 


Hvad er for dig det vigtigste, der er sket i den juridiske verden i 2019?

I 2019 blev vendingen ”banditter i habitter” for første gang optaget som et fast udtryk i Den Danske Ordbog. Udtrykket bruges om personer, der er ansat i gode (magtfulde) stillinger i erhvervslivet, og som udnytter deres position til egen vinding.

Det udtryk bliver vi nødt til at forholde os til i advokatbranchen, fordi det desværre går ud over hele branchens omdømme, når nogle få træder over etikkens grænser. Branchens aktører bør have som fornemmeste mål at drive virksomhed på et højt etisk niveau og være klare og konkrete i deres værdisæt, så alle medarbejderne er klædt på til at håndtere de etiske spørgsmål og dilemmaer, der opstår i hverdagen.

Advokater indtager en nøgleposition som omdrejningspunkt for borgernes retssikkerhed og som betroet rådgiver for erhvervslivet. Den nøgleposition forpligter til ansvar.

Advokater skal ikke bare interessere sig for ret og grænser for rådgivningen, men også for hvordan vores rådgivning har betydning for samfundet, og dermed bør vi tilstræbe en høj etisk standard. Det er og bør være advokatstandens svar på de spørgsmål, der fx i medierne er stillet om branchens etik.

Hvad tror du kommer til at præge den juridiske branche i 2020?

Et ry går ikke væk fra den ene til den anden dag. Det er et langt sejt træk, hvor vi alle i vores daglige virke må forholde os til, om og i hvilket omfang vi giver rådgivning i ”problematiske” sager. Og dette lange seje træk fortsætter i 2020.

Advokatens nøgleposition forpligter vel også til at blande sig i den offentlige debat på en mere modig måde, end advokatbranchen har tradition for. Det mod, håber jeg, vil komme til at præge den juridiske branche i 2020, samtidig med at vi har travlt med at udvikle vores virksomheder, skabe gode arbejdspladser for ambitiøse medarbejdere og aktivt tage nye forretningsområder op – i stedet for branchens ofte reaktive tilgang til udviklingen.

Så jeg ser frem til endnu et spændende, udfordrende og udviklende år.

Del

Året der gik og året, der kommer - Finn Schwarz, Horten


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak