Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg. Foto: PR16. marts 2020 - COVID-19

Advokat: "Coronakrisen er en interessant test på digitaliseringens 'ups & downs'"


Den nærværende sundhedskrise viser digitaliseringens mange muligheder, når tusindvis af danskere kan passe deres arbejde hjemmefra. Men den vil også udstille udfordringerne.


Tusindvis af danskere har fra i dag forskanset sig trygt bag hjemmets fire vægge med deres arbejdscomputer ved morgenbordet. For mens Danmark så småt er lukket ned, så kan rigtig mange lønmodtagere passe deres arbejde hjemmefra.

Hvis coronakrisen var landet for 20 år siden, havde det nok ikke været lige så let at holde produktionsniveauet oppe uden fysisk tilstedeværelse på kontoret. Men der har digitaliseringen givet os nogle kærkomne muligheder, som vi lever godt af i denne tid. 

Med mulighederne kommer dog også udfordringer. Det mener Heidi Højmark Helveg, der spår helt uforudsete udfordringer ved de mange hjemmearbejdspladser. Udfordringer, der både kan ramme den enkelte, men også de mange virksomheder, der med hjemmearbejdspladserne åbner en dør på klem. 

"Det er jo virkelig en fantastisk test på den digitale verden med alt det gode og alt det dårlige, det fører med. For det er fantastisk, at vi kan arbejde hjemme, men der er nogle åbenlyse it-sikkerhedsmæssige problemer ved det her", siger hun og fortsætter.

"Jeg tror, der vil komme rigtig mange hackerangreb i den næste tid – tyveknægte er jo kendetegnet ved, at de går fra dør til dør, men når vi alle sammen er derhjemme, så må de jo ind gennem andre veje, og det gør de også her bare via private ip-adresser og tilbageholdelse af data for virksomheder."

Del

Advokat: "Coronakrisen er en interessant test på digitaliseringens 'ups & downs'"


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak

Seneste nyheder