31/01/2020 - Seneste nyt

Antallet af akademikere uden juridisk baggrund i advokatbranchen er fordoblet på 10 år


Flere advokathuse ansætter i stor stil akademikere uden juridisk baggrund. Årsagen skal bl.a. findes i nye roller og en efterspørgsel efter andre kompetencer, skriver Børsen.


Advokatbranchen er ansætter fortsat advokater i stor stil, men også profiler med længerevarende uddannelser fra andre specialer finder i stigende grad vej til advokathusene. 

Ifølge Børsen er det ca. hver tiende akademiker ansat i advokatbranchen, som ikke er jurist. Baseret på tal fra Danske Advokater og Danmarks Statistik var der 2018 ansat 588 akademikere i advokatbranchen med ikke-juridisk baggrund, og det er en fordobling siden 2008. 

Til Børsen siger Simon Evers Hjelmborg, chief executive partner hos Bech-Bruun, at årsagen skal findes i behovet for nye ressourcer, og det har betydning for de traditionelle advokatsekretærer.

"Kompetencerne fra en advokatsekretær er ikke længere så efterspurgte, fordi rådgivningsformen har ændret sig, men vi har i stigende omfang korrespondenter ansat, der har en kandidateksamen fra Handelshøjskolen. De har en lidt bredere blækspruttefunktion," siger Simon Evers Hjelmborg til Børsen.

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak