Skrevet af Rasmus Lehmann Hylleberg


De unge vil have mening før profit. Sådan har det lydt fra flere arbejdsmarkedseksperter i de sidste år, men for landets jurastuderende er billedet dog lidt noget andet. 

For ifølge en ny opgørelse, som Universum har foretaget for Djøf Bladet, så er det i langt højere grad end tidligere de private arbejdspladser, der scorer højt på hitlisten, hvis de studerende selv kunne vælge, hvor de helst vil være ansat. Således er Anklagemyndigheden, Justitsministeriet og Danmarks Domstole som de eneste nævnt i top fem hos landets fem juridiske uddannelsessteder, mens store advokathuse som Kammeradvokaten og Kromann Reumert samt erhvervsgiganter som Novo og Lego topper listerne.

Ifølge Universums danske direktør Jesper Dansholm så er det særligt lønnen og udviklingsmulighederne, der trækker i de studerende. 

”Dem, vi kalder generation Z, er vokset op med en finans- og klimakrise og måske en manglende tiltro til autoriteter. Økonomisk sikkerhed betyder meget for dem, og de vil gerne ledelse, fordi det typisk er lig med money, power og indflydelse på egen hverdag. Og det private arbejdsmarked og måske særligt advokatkontorerne er associeret med høj indtjening,” siger Jesper Dansholm til Djøf Bladet.

Han hæfter sig ved, at særligt de store advokathuse er blevet rigtig gode til at promovere sig via de sociale medier.

”De har kommunikeret massivt på de sociale medier og lavet mange arrangementer for de studerende de senere år. Og der har de selvfølgelig nogle større muskler end det offentlige. Så hvis man er lige foran næsen på de studerende hele vejen igennem studietiden, er det også noget af det, der kan påvirke dem,” siger Jesper Dansholm til Djøf Bladet

Del

De store advokathuse hitter som aldrig før


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak