21. maj 2021 - Kryptovaluta

Endnu et slag sat ind mod bitcoins: Kina vil forbyde handel med kryptovaluta


Mens prisen på den digitale valuta rasler ned, vil Kina nu forbyde al handel, lagring og annoncering med kryptovaluta. Udmeldingen kommer kort tid efter, at Tesla har afvist kryptovaluta som betalingsmetode.

Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg


Den europæiske centralbank sammenligner markedet for kryptovaluta og særligt bitcoins med historiske økonomiske bobler. Priserne på bitcoins rasler i disse dage ned og nu tager Kina et drastisk skridt i forhold til at regulere kryptovalutaerne.

For der er faktisk ikke tale om egentlig regulering, men mere et decideret forbud. Ifølge webmediet The Registeret er både bank-, finans- og betalingssektoren i Kina gået sammen om en anbefaling om helt at forbyde al handel, lagring og annoncering med kryptovaluta. Banker bør således ikke stille sikkerhed i forbindelse med kryptovalutaer, onlineplatforme opfordres til slet ikke at hoste virksomheder, der handler med bitcoins, ligesom al annoncering for kryptovalutaer bør forbydes.

I en erklæring fra de sektorer opfordres de kinesiske borger til helt at gå uden om investeringer i kryptovaluta med henvisning til, at de ikke indeholder nogen reel værdi.

Den reaktive tilgang rettet mod kryptovalutaer kommer kort tid efter, at Teslas grundlægger Elon Musk slog fast, at firmaet ikke længere ville modtager kryptovaluta som betaling. Og så skal det ligeledes ses i sammenhæng med Kinas arbejde med digitalisere deres statsregulerede valuta yuan. Præsident Xi Jinping er ellers varm fortaler for blockchain-teknologien, som kryptovaluta som bekendt baseres på, men det skal eftersigende reguleres statsligt i forbindelse med Kinas egen digitale valuta.

Del denne artikel

Hold dig opdateret

Få klar besked om nye artikler og podcasts direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig - og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak