01. september 2022 - K-NEWS 5 år

For fem år siden så Danmarks første onlinemedie for jura dagens lys


K-NEWS kan i dag 1. september 2022 fejre fem års jubilæum. Derfor ser jeg, redaktøren og stifteren bag mediet, tilbage på tiden, der er gået, og giver dig en overflyvning over, hvilke temaer vi på mediet har været mest stolte af at have afdækket de sidste fem år.

Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg


1. september 2017 gik Danmarks første journalistiske onlinemedie for jurister og advokater i luften.

For der var ikke noget medie, der på det tidspunkt var dedikeret advokater, jurister, dommere, retssikkerhed, lovarbejde og domsafsigelser. 

Efter at have interviewet flere advokater, blev vi hos Karnov enige om at der var et behov for at skabe et medie, der journalistisk havde tid til at forstå advokaternes og juristernes arbejde, og det kan nogle gange være svært, hvis det hele skal koges ind til en vinkelbærende sync på tv eller en skarpt skåret nyhedsartikel i et dagblad.

 

En anden samtale og et nyt mødested

Selv havde jeg aldrig interviewet en advokat, før K-NEWS.dk gik online. Og det fik mig til at spekulere over, hvad der gemte sig inde bag glasbygningerne og retslokalerne.

Ved nærmere eftertanke gik det op for mig, at der i medierne sjældent optræder advokater som ekspertkilder. Og når det er tilfældet, hvilken viden går vi så glip af i den offentlige debat? Det er juristerne og advokaterne, der er vogterne for vores retssystem, og det er dem, der repræsenterer alt fra toppen af erhvervslivet til bunden af samfundet. I det spænd var der helt oplagt en masse historier og vinkler på vores samfund, som aldrig blev fortalt.

Ved at skæve mindre til antallet af artikler for at opnå et flowmål på sitet startede K-NEWS derfor et andet sted. For at forstå advokaterne og juristerne var vi nødt til at give os tid og lade indholdet frem for stramme deadlines styre, hvornår de udkom.

Det har skabt formater, hvor advokaterne kunne mødes og diskutere faglige problemstillinger uden at mødes som modstandere i retten.

Vores podcastformat Magtens Tredeling var lidt en øjenåbner for mange advokater, der pludselig så dem selv diskutere fagligt indhold med en ligesindet fra et andet firma, uden at de mødtes som modstandere. Det i sig selv var noget nyt, og flere af vores gæster forlod studiet med en rigtig god oplevelse.

Og da vi kunne se, at vores medie virkelig havde sin gang på jord, tilmeldte vi os Pressenævnet, så vi var underlagt de samme krav og forventninger som alle andre medier.

 

De juridiske dagsordner

Tiden har budt på mange tematikker og dagsordner, bl.a. afbrudt af en coronapandemi, som optog al opmærksomhed i 2020. 

Skuende tilbage hæfter jeg mig bl.a. ved de emner, som K-NEWS selv har været med til at sætte på dagsordnen.

Skal jeg fremhæve noget, så er det selvfølgelig hele piratbrevskomplekset, som jeg synes illustrerede rigtig godt, hvordan man tager en kompleks problemstilling og behandler både emne og sagernes parter på en respektfuld og velforberedt måde.

Men der er selvfølgelig også dækningen af de mange krænkelsessager og børnenes lov, hvor K-NEWS for alvor fik sat spot på nogle problemstillinger, som også fandt vej til andre medier.

Du kan fra i dag høre K-NEWS' jubilæumsmarkerende podcast 'Femårsplanen', hvor vi sammen med nogle af den juridiske verdens profiler ser tilbage på årene, der er gået, og ser frem mod årene, der kommer.

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak