Skrevet af Lone Schrøder Jeppesen


Flere advokatfirmaer tilbyder fleksibilitet i arbejdet og giver medarbejderne mulighed for at gå tidligere hjem og arbejde på andre tidspunkter. Det gør de for at holde på talenterne i længere tid, for det er der god økonomi i. Opfattelsen er, at det giver mere helstøbte partnere, når de har et liv ved siden af jobbet. Det er en klar tendens, lyder det fra headhunterfirmaet Odgers Berndtson.

”Advokatfirmaerne har svært ved at holde på talenterne. Mange nyuddannede tager job i advokatfirmaerne, fordi det giver en utrolig faglig og personlig udvikling at være der, men når de etablerer familie i 30-35-årsalderen, søger mange væk, fordi de ønsker fleksibilitet,” siger managing partner Troels Gjerrild.

Mange nyuddannede tager job i advokatfirmaerne, fordi det giver en utrolig faglig og personlig udvikling at være der, men når de etablerer familie i 30-35-årsalderen, søger mange væk, fordi de ønsker fleksibilitet

Han oplever, at mange kandidater spørger til arbejdstiden, når de søger nyt job. De vil ikke sidde på den samme pind hele tiden, men vil kunne arbejde hjemmefra.

 

Orlov bremser ikke karrieren

Unge ambitiøse talenter arbejder lige så meget som førhen. Men det bliver mere acceptabelt, at de tager et år i inderbanen og arbejder færre timer i en periode f.eks. i forlængelse af en barselsorlov. Eller at de kan vælge særlige karrierespor, der tager højde for forskellige livssituationer. Og ifølge Troels Gjerrild bliver det mere almindeligt, at medarbejderne i større advokatfirmaer kan tage orlov i nogle måneder for at få genopladet batterierne. Det stiller dem ikke dårligere i forhold til deres fremtidige karriere.

Advokat Hanne Marthine Møller Jensen, 36, er netop blevet udnævnt til partner hos Kammeradvokaten / Advokatfirmaet Poul Schmith, efter at hun i de seneste fem måneder har haft forældreorlov, hvor hun og familien har været rygsækrejsende i New Zealand, Australien og Asien. Et karrierejob skal kunne kombineres med familie og fritid, mener hun. Work-life-balance er helt afgørende for at trives, og i dagligdagen er fleksibilitet nødvendigt for at få tingene til at hænge sammen.

”Nogle dage arbejder jeg længe, andre dage går jeg kl. 16 for at hente børn og hellige mig familielivet. Det er sjældent, at jeg ikke har mulighed for at planlægge mig ud af det,” fortæller Hanne Marthine Møller Jensen, der er mor til to børn på henholdsvis fem og syv år.

Hos Kammeradvokaten / Advokatfirmaet Poul Schmith kan ens karrieremål ændres over tid. Da Hanne Marthine Møller Jensen blev ansat for syv år siden, havde hun ikke besluttet sig for, om hun ville gå efter at blive partner. Det gjorde hun først for to et halvt år siden, da hun deltog i et talentudviklingsforløb og fik beslutningen trykprøvet.

 

37 timers karrierejob

Tendensen er også, at mindre og mellemstore advokatfirmaer i konkurrencen om talenterne tilbyder 37 timers karrierejob. Her forventes det ikke, at man arbejder så mange timer som hos de store advokathuse. Et af dem er Adlex Advokater i København, der beskæftiger syv advokater. Her kan medarbejdere, der ønsker det, få stor fleksibilitet i arbejdstiderne med hjemmearbejdsdage og en arbejdsuge på 32-37 timer uden overarbejde. Virksomheden ser et stort potentiale i at tilbyde det til værdifulde medarbejdere, der ellers ville forlade advokatverdenen, fordi de ikke kan få arbejde og familieliv til at balancere. Erfaringen er, at de medarbejdere, der arbejder fleksibelt, godt kan være fuldt til stede over for kunderne.

Det kræver selvfølgelig stor tillid til medarbejderne, når de selv vurderer, hvornår det f.eks. er bedst at arbejde hjemmefra. Men det bliver gengældt med meget stor loyalitet og ansvarsfuldhed

”Vi har ikke oplevet, at ordningen går ud over vores service. Det kræver selvfølgelig stor tillid til medarbejderne, når de selv vurderer, hvornår det f.eks. er bedst at arbejde hjemmefra. Men det bliver gengældt med meget stor loyalitet og ansvarsfuldhed. Medarbejderne opfatter det som meningsfuldt at have gode sager og samtidig kan deltage i familielivet. De er meget tilfredse med, at der ikke ligger et usagt pres på, at de skal levere et vist antal timer. Vi tager de 32-37 timer helt bogstaveligt,” fremhæver partner Simon Falbe-Hansen, der beskriver Adlex Advokater som et ungt og moderne advokatkontor.

Ordninger, der tilgodeser fleksibilitet og work-life-balance, er noget, som vi vil komme til at se endnu mere af i advokatbranchen fremover, forudser Troels Gjerrild.

”Der er rift om talentfulde unge, og de bliver allerede håndplukket, når de går på universitet. De efterspørger i stigende grad fleksibilitet, og det bliver advokatfirmaerne tvunget til at imødekomme,” fastslår han.

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak