29. juli 2021 - Bonusser

I USA bliver bonusser taget til nye højder i kampen om de bedste advokater


Kampen om de ansatte har i USA medført bonusser på op til 250.000 dollars for at fastholde medarbejdere, det skriver Financial Times. I Danmark er der lignende eksempler, men ikke i samme størrelse som i USA.

Tekst: Cecilie Uhre / Foto: Shutterstock


I USA har de altid været større, vildere og rigere.

Og den nye tendens som Financial Times beskriver i en nyhed i dag, som du kan læse her (den er dog bag betalingsmur), hvor en krig om advokattalenter har skubbet lønaftaler og fastholdelsesbonusser til nye højder, taler direkte ned i den fortælling.

Financial Times fortæller blandt andet, om en medarbejder hos Kirkland & Ellis, der er verdens bedst tjenende advokatfirma, som fik tilbudt 250.000 dollars for at blive, fordi advokaten havde fået et jobtilbud et andet sted.

Disse bonusser, der også kaldes gyldne håndjern, skal tilbagebetales, hvis medarbejderen forlader firmaet inden en bestemt dato.

Samtidigt berettes der om flere sign-on bonusser til eftertragtede medarbejdere, men også om advokatfirmaer, der matcher lønninger hos rivalfirmaer for at tiltrække kandidater.

Til Financial Times siger Christopher Clark, der er direktør hos Definitum Search, at flere amerikanske firmaer, der ikke før betalte sign-on bonusser, nu også tilbyder alt imellem 25.000 dollars og 100.000 dollars til nogle nye rekrutter.

Krigen om talenterne er ifølge Financial Times også kommet til England, hvor flere juridiske virksomheder er tvunget til at reagerer på de stigende basislønninger i USA.

 

Ingen bonusser

K-NEWS har forsøgt at kontakte de ti største advokathuse i Danmark for at høre, om tendensen er genkendelig, men grundet ferie har det kun været muligt at få fat i HR-direktør Sara Jursic fra Gorrissen Federspiel.

Hun siger, at Gorrissen Federspiel ikke bruger sign-on-bonusser eller fastholdelsesbonusser udover en bonus i forbindelse med forældreorlov. 

“Vi bruger ikke fastholdelsesbonusser i den forstand, men når kvinder eller mænd kommer tilbage fra forældreorlov så giver vi en bonus, der skal supplere op med pension i den periode, hvor de ikke har modtaget løn, fordi de har været på orlov,” siger Sara Jursic og fortsætter:

“Vi mener, at vores samlede pakke er ganske attraktiv, og vi tror på, at den er med til at tiltrække og fastholde medarbejdere. Det attraktive hos os er arbejdsmiljøet, de opgaver man kan få, de karrieremuligheder, der er, det høje faglige niveau og det internationale perspektiv. Jeg tror, at det er derfor, man vælger Gorrissen primært.”

Del denne artikel

Hold dig opdateret

Få klar besked om nye artikler og podcasts direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig - og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak