17/08/2020 - COVID-19

Kan et host være en trussel om vold? Det skal Højesteret nu vurdere


Først blev svaret nej i Byretten i Århus, så blev det et ja ved Vestre Landsret, men nu er sagen endnu engang blevet sendt videre og skal for Højesteret.

Tekst: Cecilie Uhre


To politibetjente blev en nat i marts truet med corona, da de standsede en bil med fire passagerer, hvoraf den ene hostede efter betjentene og råbte corona.

Tiltalte blev først dømt fri for trussel om vold ved Byretten i Århus. Men da sagen blev anket til Vestre Landsret blev tiltalte dømt skyldig. Nu er sagen blevet sendt videre til Højesteret. Det oplyser Procesbevillingsnævnet fredag, skriver Ritzau.

Som K-News tidligere har beskrevet, blev en mand d. 2 juni dømt for trussel om vold ved Vestre Landsret. Det gjorde han på baggrund af en episode, hvor han hostede mod to betjente og råbte corona.

Han blev dømt skyldig til trods for, at han var testet negativ for corona, fordi Vestre Landsret mente, at hostet, hvis tiltalte have været coronapositiv, kunne have smittet betjentene og i værste fald sendt dem på intensivafdelingen på hospitalet. 

Byretten i Århus havde inden da, dømt tiltalte uskyldig i trussel om vold, da de ikke mente, at et host mod en anden person har karakter af vold. 

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak