Karnov bruger Blubrry i forbindelse med vores K-News podcast. Du kan læse om Blubrry’s persondata politik her. Vil du vide mere om hvordan Karnov behandler dine persondata, kan du finde Karnovs egen persondatapolitik her.


Skrevet af Redaktionen - Foto: Shutterstock


En tysk uddannelsesinstitution er ved EU-domstolen blevet pålagt at lukke sin fanside på Facebook, da hverken den pågældende uddannelsesinstitution eller Facebook oplyste brugerne om, at der skete en indsamling af personoplysninger, når brugerne besøgte fansiden.

At der skal være gennemsigtighed omkring behandling og brug af personfølsomme oplysninger er efterhånden ikke noget nyt. Dommen er dog interessant, da den meget klart slår fast, at administratorer for diverse Facebook-sider også kan stilles juridisk til ansvar for Facebooks behandling af følgernes personoplysninger. Hvad betyder det for alle de virksomheder, der administrerer Facebooksider? Har det betydning for den enkelte bruger? Og er Facebook ved at save den gren af, som de selv sidder på?

Vores gæster i studiet er i denne uge Mandeep Singh Ratour, it-advokat og partner ved Bach Law, og Benjamin Rud Elberth, social medieekspert og specialist i digital kommunikation. 

Del

'Magtens Tredeling' ep. 3.4 - Facebooks misbrug af data er også din skyld


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak