Karnov bruger Blubrry i forbindelse med vores K-News podcast. Du kan læse om Blubrry’s persondata politik her. Vil du vide mere om hvordan Karnov behandler dine persondata, kan du finde Karnovs egen persondatapolitik her.


Skrevet af Redaktionen


I den seneste tid har flere danske kommuner vist interesse i digitale værktøjer, der kan hjælpe dem til en hurtigere og mere effektiv sagsbehandling. Konkret har det betydet samkøring af data i systemer, og ønsket fra kommunernes side har været, at man med brugen af algoritmer kan opspore alt fra socialt bedrageri til børnemisbrug.

Men samkøring af data fører flere problemstillinger med sig – senest med Gladsaxe Kommune, der med deres system fik massiv kritik for brud på persondataforordningen. Men snakken om algoritmer til styring af sagsbehandling rejser også etiske problemstillinger. For hvor går grænsen, når man digitaliserer den offentlige forvaltning?

Vores gæster i studiet er i denne uge Birgitte Arent Eiriksson, vicedirektør og advokat i den juridiske tænketank Justitia, og Erik David Johnson, principal AI-specialist hos IT-konsulentvirksomheden Delegate og medlem af regeringens ekspertgruppe i Dataetik.

Del

'Magtens Tredeling' ep. 4.7: Udfordrer brugen af algoritmer den kommunale sagsbehandling


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak

Seneste nyheder