Skrevet af Redaktionen - Foto: K-News


Hvorfor begyndte du at læse jura?

Jeg har egentlig haft en drøm om at læse jura, siden jeg var forholdsvis lille. Jeg læste en bog, der hed ’hvad kan jeg blive’, da jeg var mindre, og fandt jobbet som advokat yderst interessant ud fra hvad der stod i bogen. Jeg begyndte derfor at ønske mig bøger om det at være advokat, og sagde allerede da jeg var 9 år til min mor, at jeg gerne ville være advokat, når jeg blev stor.

Mange drømmer om forskellige ting, når de er små, og det er jo ikke sikkert, de synes det er ligeså spændende, når de så bliver store, men jeg blev flere gange bekræftet i, at det var det, jeg skulle.

Blandt andet var jeg i praktik i 9. klasse hos et advokatfirma, hvor jeg fik lov til at opleve en hverdag hos både en advokatfuldmægtig, en helt ny advokat, en advokat med nogle år på bagen og en advokat, der var rigtig gammel i gårde. Jeg fik lov til at læse forskellige sager - her var der alt fra boligsager til grove pædofilisager, og jeg fik også lov til at komme med dem i retten hver dag. Selvom jeg var der fra 8-16, var jeg så glad, når jeg kom hjem. Jeg følte mig slet ikke træt på trods af, at det havde været en lang dag, men tværtimod virkelig opløftet - og min mor sagde, at jeg altid kom hjem og strålede som en sol. Jeg vil derfor anbefale alle, der går med tankerne om at studere jura, at prøve det af i praksis, hvis det er muligt. Det er utroligt spændende og giver en god fornemmelse af, om jobbet bagefter er noget for en. På den måde tror jeg også, at man får en større motivation på selve uddannelsen, når man starter der, og føler at man kan klare sig lettere igennem det - også når der er meget at læse.

Senere da jeg startede på gymnasiet fik jeg erhvervsret, som jo også er en forsmag på jura, og det blev hurtigt mit yndlingsfag. Her blev jeg igen bekræftet i, at det var det, jeg ville læse, og jeg endte derfor med at vælge jurauddannelsen.

 

Hvad tager du med dig efter det første år på studiet?

Jurastudiet er hårdt. Jeg er selv lidt af en bogorm, og jeg havde regnet med, at der ville være meget at læse, men læsebyrden er langt større, end jeg havde forventet. Og stoffet er tungt.

Man skal virkelig kunne lide at læse og give sig tid til at sætte sig ind i tingene, når man læser jura. Hvis man synes jura er super spændende, som jeg selv synes, så er det helt klart et studie, hvor man ikke keder sig. Man bliver udfordret på alle de rigtige måder og får en masse brugbar viden.

 

Hvad er dit bedste råd til de nye studerende, som starter efter sommerferien?

Planlæg jeres tid. På jurastudiet har man ikke særlig meget tid til sjov og ballade, hvis ikke man sørger for at strukturere sin læsning. I hvert fald ikke det første år. Et godt råd er altid at læse i god tid, fordi der skal også være tid til fritid bagefter - ellers har jeg i hvert fald både hørt fra andre og selv oplevet, at man bliver alt for stresset og kan få dårlig samvittighed over, at man laver andre ting end at sidde og læse. Det er altid sjovere at have læst forud, så man ikke behøver at bekymre sig om, at man skal nå at læse en masse, end det er at have en evig dårlig samvittighed, fordi der er noget, man ikke har læst.

Planlægning har i hvert fald været alfa omega for mig. Hvis det imidlertid slet ikke er muligt at nå at læse helt færdigt til et seminar, så er min erfaring, at det er bedre at skrive ned, hvad man mangler at læse og i stedet for at læse det færdigt efter seminaret, gå videre med det man ellers skal læse til de kommende seminarer, så man ikke kommer bagud. Så kan man læse det man mangler en anden gang, hvor man har mere tid. Ellers kan man risikere, at man ikke når alt det andet, der skal læses, og så føler man sig bagud hele tiden, hvilket er stressende. Det er i hvert fald på den måde, jeg har holdt mit stressniveau nede.

Jeg har dog hørt fra andre, der har læst jura, at det bliver lettere med tiden - så der er håb forude, hvis man bare klør på fra start af.

Julie web2

Del

"Man skal virkelig kunne lide at læse og give sig tid til at sætte sig ind i tingene"


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak

Seneste nyheder