17. december 2019 - Mest læste 2019

Mest læste i 2019: Advokathus eller iværksætteri?


2019 går på hæld, og vi har samlet vores mest læste artikler fra året der gik. En af de mest populære var bl.a. denne diskussion om fordele og ulemper for unge ved at være ansat i et advokathus på den ene side og hos et startup på den anden


Ifølge tal fra Civilstyrelsen (pr. februar 2019)  havde 57 advokater siden 1. januar 2019 deponeret deres bestallinger. Det er første gang, at Civilstyrelsen fører statistik over antallet af deponerede bestallinger, og de kan derfor ikke konkludere noget på baggrund af alder eller køn.

Men hos Djøf Advokat, der tilbage i 2013 lavede en såkaldt 'vandreundersøgelse' for at kortlægge advokaternes og de advokatfuldmægtiges tilhørsforhold til advokatbranchen, oplever man, at flere og flere medlemmer henvender sig med overvejelser om at forlade advokatbranchen for at starte eget firma eller for at bevæge sig over i andre stillinger. Rapporten fra 2013 viste dengang, at 50% af de adspurgte advokater og advokatfuldmægtige overvejede at forlade branchen. Derfor ser formand hos Djøf Advokat Mathias Dallerup Krarup et behov for at sætte en ny undersøgelse i gang snarest muligt. 

”Noget af det vi ser, det er, at det ikke er et billede, der aftager, men at det i langt højere grad også kønsmæssigt er ligeligt mænd og kvinder, som overvejer at søge væk fra branchen. Det er jo på mange måder et udtryk for, at branchen ikke formår at skabe et arbejdsliv for alle. På baggrund af det, vi hører fra vores medlemmer, der ser vi i den grad et behov for at genbesøge den her vandringsundersøgelse og iværksætte en ny i løbet af året.” 

Men hvad taler for at blive i branchen? Og hvad taler for at søge andre græsgange? Vi har talt med to unge millenials, der begge er uddannede advokater, og som på hver sin måde har valgt en karrierevej som henholdsvis advokat hos et stort advokathus og general legal counsel hos et startup-firma.

Vi har spurgt Sonny Gaarslev, advokat hos Kromann Reumert og Jonatan Hjortdal, Chief Legal Councel hos LegalHero. Du kan læse hele artiklen HER.

Del

Mest læste i 2019: Advokathus eller iværksætteri?


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak

Seneste nyheder