Skrevet af Rasmus Lehmann Hylleberg


Der er positive takter i forhold til væksten hos Storbritanniens 100 største advokathuse. Det viser den årlige Law Firms Survey, der udgives af PWC UK.

Rapporten har siden 2009 taget temperaturen på, hvordan den britiske advokatbranche begår sig målt på forskellige parametre som indtjening, medarbejdersammensætning, risikoanalyser og virksomhedsstruktur, og her er der på indtjeningssiden meget at glædes over.

Ifølge rapporten har 82% af de adspurgte advokathuse oplevet vækst i året der gik, og den gennemsnitlige profitmargin ligger 36.6% af den samlede omsætning - det er lidt lavere end i 2017, hvor tallet lå 36.9%

 

Ligestillingen halter

Mens det går godt med økonomien, så halter det i forhold til at indlemme flere kvinder i partnerkredsene. Rapporten viser, at selv om det over en bred kam går den rigtig vej for ligestillingen, så er blot 19% af partnerne hos de top 10 største advokathuse kvinder, og det tal har stort set ikke ændret sig siden 2009, hvor andelen var 18%. Anderledes ser det ud for top 50-100, hvor andelen af kvinder her ligger på 24%.

Desuden fremhæver rapporten yderligere, at på trods af den store opmærksomhed rettet mod ligeløn og ligestilling generelt, så svarer 39% af de adspurgte respondenter, at de ingen konkrete planer har for at udligne lønningskløften mellem mænd og kvinder.

 

Cybersikkerhed fremfor alt

Cyberangreb og frygten for hackere præger mange brancher og myndigheder, og det er også en bekymring, der præger advokatbranchen.

82% svarer, at de meget bekymrede for truslen fra hackere, og kun 27% af de adspurgte har fuld tiltro til deres it-sikkerhedsprocedure og backupsystemer. Rapporten konkluderer på den baggrund, at mange advokathuse på den baggrund slet ikke er klar til at håndtere en alvorlig sikkerhedsbrist. Desuden slår rapporten fast, at advokatkontorer er nødt til at tage truslen alvorlig, da de er oplagt mål for hackere, da de ligger inde med mange fortrolige oplysninger.

Del

Ny PWC-rapport: Øget indtjening, mens frygten for cybersikkerhed stiger og ligestillingen står stille


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak