Skrevet af Sarah Cathrine Slott


Torsdag meddelte det amerikanske kreditoplysningsbureau, Equifax, at de var blevet ramt af et hackerangreb, der nu anses som et af nyere tids mest truende angreb på personfølsomme data. Angrebet har ramt ca. 143 mio. amerikaneres personfølsomme oplysninger, og Equifax anslår angrebet som den tredjestørste trussel mod virksomhedens IT-sikkerhed siden 2015.

Det amerikanske nyhedsmedie, New York Times, omtaler Equifax som et særligt interessant mål for hackere, og det er ikke overraskende, at Equifax som et af de tre største kreditoplysningsbureauer i USA står for skud, når det handler om identitetstyveri. Nutidens hackerangreb på virksomheder er ligeledes noget, vi oplever herhjemme, men ifølge Christel Teglers, advokat med speciale i IT og outsourcing hos Kromann Reumert, så ændrer angrebet på Equifax ikke noget ved de forholdsregler, som foretages herhjemme

"Det bekræfter jo blot, at risikobilledet er meget alvorligt. Men jeg tror ikke, at angrebet vil ændre særlig meget på måden, vi herhjemme forebygger sådanne angreb, da vi i Danmark har langt mere tilsyn med virksomheder, der behandler personfølsomme data," siger hun.

 

Øget overvågning

Det amerikanske IT-sikkerheds- og konsulentfirma LOGICFORCE har i 2017 udarbejdet en rapport, der undersøger 200 advokatvirksomheder. Her fremgår det, at alle de virksomheder, som blev undersøgt, var blevet ramt af forsøg på at stjæle fortroligt kundedata i 2016-2017. Heriblandt var 40% af virksomhederne ikke klar over, at de var blevet ramt.

Det kan altså være en udfordring for advokatvirksomheder at sikre sig mod hackerangreb, hvis virksomhederne ikke er klar over, at de bliver ramt. Direktør for IT-sikkerhed hos Atea Kim Høse mener, at det i al enkelthed handler om at holde øje.

"Hvis man tager udgangspunkt i den fysiske sikkerhed hos virksomheder, så er der typisk tale om overvågningskameraer som skal sikre, at der ikke kommer nogen ind om natten. Alle holder øje når det kommer til fysisk sikkerhed, og der er en pointe i, at når der er tale om IT-sikkerhed skal vi vende os til naturligheden af at overvåge denne."

Som advokatfirma mener Kim Høse, at man helt grundlæggende sikrer sig bedst imod hackerangreb gennem en solid Firewall og en ordentlig backup. Desuden mener han, at der i advokatbranchen er nogle vigtige parametre, som gør sig gældende:

"I advokatbranchen er der fokus på, hvem der kan hvad, og hvem der må hvad. Men hvad den enkelte kan se og har adgang til af data er det vigtigste. At vide hvor tingene ligger henne er vigtigt for at kunne beskytte dem."

For virksomheder der lever af deres omdømme, mener Kim Høse, at ærlighed er et af de vigtigste parametre, hvis uheldet er ude, og en virksomhed bliver ramt.

"For mig er omdømme lig med tillid. Hvis man lever af andre menneskers tillid til det, man laver, så er fortrolighed nødvendigt. Hvis man skulle blive ramt af et angreb, kommer man længst med ærlighed og ved at vise, at man gjorde, hvad man kunne."

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak