Skrevet af Mathilde Skov Jensen - Foto: Shutterstock


Navnet er GROWL. Og det navn står for ”Global Rise of Women in Legaltech”. Men den titel hører et nyt initiativ opstartet af Global Legal Hackathon (GLH), som skal hjælpe kvindelige ledere inden for legaltech og juridisk innovation. Sådan skriver det amerikanske legaltech-medie Artificial Lawyer.

Folkene bag GROWL fortæller, at projektet er opstartet, fordi kvinder har en vigtig rolle at spille ift. legaltech og innovation i branchen:

 ”Omfattende forskning har vist, at kvinder har en tendens til at gå til problemløsning på en anden måde end mænd, typisk på mere samarbejdsvillig og social vis, hvor de taler sig gennem problemer, diskuterer situationen i detaljer og samarbejder effektivt med et komplekst udvalg af interessenter. Da advokatbranchen udvikler sig til at blive mere lydhør over for klienters krav til innovation og værdi, er kvinder ideelt klædt på til at lede bevægelsen af juridisk innovation rundt om i verden.”

GROWL bliver officielt introduceret med en pris ved dette års GLH. Prisen uddeles til de tre bedste kvindehold under hackathonet af et panel af kvindelige ledere og investorer fra den juridiske verden.

Som frontfigur for det kvindelige initiativ står Nita Sanger, Chief Strategy Officer hos blockchain-virksomheden Integra Ledger og tidligere Global Head of Innovation hos Wolters Kluwer Legal & Regulatory. Hun ser frem til at lede initiativet og beskriver GLH som en oplagt platform at søsætte projektet ved:

”Global Legal Hackathon er det største arrangement for legaltech-innovation i verden og en stærk platform for kvinder, som ønsker at bidrage med deres unikke perspektiver og færdigheder til at lede transformationen af juridiske tjenester og juridisk service.”

Når GLH-weekenden er rundet af d. 24. februar, fortsætter GROWL med at støtte kvindeledet innovation i advokatbranchen. Meningen er på sigt at opbygge et globalt fællesskab af mentorer, rådgivere og investorer, som skal drive den næste generation af kvinder inden for legaltech og juridisk innovation.

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak