03. februar 2020 - Taxo, 1. udgave 2020

Skattemanden, der gik fra nørderi til generalist


Søren Dalby er direkte brutalt ærlig, når han gør sit yderste for, at både hans kunder og familie vælger samlede løsninger, så det ikke skal laves om igen lige om lidt. Han ved det handler om tandhjul på tandhjul, der ræser rundt og påvirker hinanden i den evigt foranderlige skatteverden.


En søster til en af Søren Dalbys rigtig gode venner var hos Skattestyrelsen i København. Han landede sit første job der, fordi hun overbeviste ham om, at det var det mest fantastiske sted at starte som nyuddannet. Der kunne han nørde og gå i dybden, og så kunne han altid, hvis det var det, han gerne ville, komme i rådgivningsbranchen bagefter.
Så der startede det. Eller måske startede det, da skatteretten fangede hans interesse undervejs i studiet i Aalborg.

Svaret på, hvad han skrev speciale om, starter med en høj latter.

”Succession. Det skatteretlige successionsprincip, altså virkelig et halvtørt emne.”
Med ansættelsen i styrelsen flyttede Søren Dalby sit liv til København i år 2000. Året efter mødte han Henriette, der senere blev hans kone. Hun gjorde det klart fra begyndelsen, at hun, når de stiftede familie, ville bo i nærheden af sine forældre i Aalborg. Med hendes i Aalborg og Randers som hans fødeby endte de med at plante ankeret i Skørping. Og derfor lever Søren Dalby familielivet i Nordjylland og arbejdslivet med udgangspunkt i Københavns Tuborg Havn.

”Vi skal virkelig, virkelig tænke os om for at flytte. Det ville gøre mange ting nemmere, hvis vi boede i kbh – for mig. Men ikke nødvendigvis for vores børn.”

Læs hele portrætter HER

Del

Skattemanden, der gik fra nørderi til generalist


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak

Seneste nyheder