23. november 2020 -

Det juridiske ’elite force team’, der har kæmpet for Trump er splittet op


En af de tre advokater, der er gået forrest i kampen for at stille spørgsmål ved resultatet af det amerikanske valg via retssystemet, bliver der nu lagt afstand til af de to andre. ”Hun er for tosset selv for præsidenten”, citerer Washington Post en kilde fra Trump-kampagnen for at sige.

Tekst: Dan Poulsen


Donald Trumps elskede New York , der også er det tidligere anklager- og borgmesterdomæne for Rudy Giuliani, som nok efterhånden må se sit politiske eftermæle mere farvet (!) af sin optræden som Trump-advokat end af de store ændringer, han var med til at skabe på Manhattan. Foto: Shutterstuck

 

Som om det ikke fra den her side af Atlanten har set tosset nok ud, når Rudy Giulani holdt pressemøde på en parkeringsplads og dér under åben himmel – som han vendte sine øjne mod – gjorde nar af, at alle TV-stationer havde erklæret Joe Biden som vinder.

Eller de måske endnu mere personligt imagenedbrydende TV-klip, hvor Trumps trofaste advokats sorte hårfarve løber ned langs siderne af han ansigt, der filmes og fotograferes close-up.

Giuliani er en af de tre advokater, der sammen præsenterede sig selv som det ’elite force team’ af advokater, som kæmper den juridiske kamp for, at Trump ikke frarøves præsidentvalget. Udover den tidligere bredt respekterede New York-borgmester tæller eliteteamet også Jenna Ellis og Sidney Powell.

 

Eliten splittet på få dage

De tre har optrådt i enighed, indtil denne weekend, hvor Giuliani og Ellis søndag har lagt kraftigt afstand til den tredje advokat, Sidney Powell.

Det var ellers så sent som torsdag i sidste uge, at de tre sammen trådte frem med en række anklager mod valgets hæderlighed.

Særligt Powell har af de tre været verbalt skinger i sit udfald med påstande om blandt andet kommunistpenge involveret i valget samt postulater om et-eller-andet-med-en-algoritme, der arbejder til demokraternes fordel.

Torsdag præsenterede Giuliani de tre advokater som dem, der repræsenterer præsident Trump. Men søndag har Ellis og Giuliani meddelt, at Powell ikke er en del af Trumps ’legal team’. Sidney Powell ’is practicing law on her own’, skriver de.

Det sker samtidig med, at flere fremtrædende republikanere, herunder den tidlige kandidat til præsidentposten Chris Christie, nu kalder opførslen fra Trump og hans juridiske team for en ’national embarrasment’.

Han, der undervejs i det sidste præsidentskab har været en af Trumps støtter, kritiserer nu åbent Trumps tre advokaters indsats  – nu altså kun to – der skulder ved skulder kaster om sig med falske konspirationsteorier.

Og han påpeger, at de kun gør det ved medieoptrædener.

’De gør det ikke i retssalen,’ siger Chris Christie, der var republikansk modkandidat til Trump i 2016. Ifølge Washington Post, ser Christie det som et tegn på, at advokaterne ikke tør fremsætte grundløse anklager under ed foran en dommer.

 

Giulianis nedsmeltning

Om Giulianis rolle, og hvordan både tidligere kolleger, der respekterer ham, og medier ser på hans rolle og hans 'post-election meltdown', som den Trump-kritiske Washington Post kalder det, har CNN lavet en præcis og velfortællende video

Videoen leverer også en respektfuld opsummering af Giulianis store og frygtløse indsats i New York som først anklager og senere borgmester mod den kriminalitet, der tyngede byen. Både den, der foregik i det små og i de store kriminelle mafianetværk. Giuliani er en person, der tidligere har udvist – som en kilde siger i videoen – "grace under pressure".

 

Del denne artikel

Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Tilmeld nyhedsmail