Skrevet af Rasmus Hylleberg


Viljen til at investere i legaltech har toppet i Storbritannien - i hvertfald hvis man skal tro en ny rapport fra det britiske finans- og bankcenter HSBC, der viser, at investeringer i legaltech i 2018 er faldet markant siden sidste år. Det skriver law.com.

Ifølge rapporten var 75% af de adspurgte advokathuse klar til at investere mere end 5% af deres overskud i nye legaltech-løsninger i 2017, mens det tal i 2018 er faldet til 44%.

"Niveauet for investeringer til innovativ teknologi har nået en slags højdepunkt, og jeg tror, at virksomhederne har nået et slags mætningspunkt med hensyn til deres evne til at skyde ny teknologi ind i deres virksomhed. Nu skal de implementere den nyere teknologi, de har investeret i tidligere og gøre det gældende i firmaet, så der er en masse forandringsledelse," siger Simon Adcock, servicechef hos HSBC til law.com.

 

Investeringer i cybersikkerhed og smarte dokumentsystemer

Mens de britiske advokathuse nu ser fordele ved at færdigimplementere de allerede rekvirerede nye teknologier, er der omvendt fart på investeringer inden for sikkerhedssystemer og smarte arbejdsværktøjer.

Ifølge rapporten prioriterer 84% af de adspurgte advokathuse investeringer i cybersikkerhed, mens 74% satser på investeringer i de såkaldte 'document production platforms'.

Desuden viser rapporten at den britiske advokatbranche fortsat nærer tiltro til, at nye digitale systemer ikke vil udfordre deres omsætning i forhold til timeprismodellen. 

Del

Ny rapport viser færre investeringer i legaltech fra britiske advokathuse


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak