Skrevet af Rasmus Lehmann Hylleberg


Byretten i Roskilde har idømt Hesalight-stifter Lars Nørholt syv års fængsel for bedrageri for over 560 mio. kroner. 

Det skriver Børsen.

Dermed tangerer Nørholt Stein Baggers historiske straf på syv års ubetinget fængsel for økonomisk kriminalitet. Anklagemyndigheden var egentlig gået i retten med et sigte på otte år.

"Kriminaliteten har været planlagt og systematisk. Den har endvidere været præget af en betydelig ligegyldighed over for andres aktiver og er til dels foretaget i forening med andre," forklarede retsformand Anders Herping Nielsen i sin afgørelse ifølge Børsen.

Sagen der har kørt i 2016 har trukket store overskrifter, da Erhvervsstyrelsen i dumpede selskabets regnskaber, og flere af hovedinvestorerne afviste at have handlet med virksomheden. Lars Nørholt blev herefter beskyldt at bagmandspolitiet for at have lokket store lån ud af investorerne med bl.a. en falsk kontrakt på 365 mio. kroner med Starbucks, som var regnet ind i regnskaberne.

Mens anklageskriftet har lydt på mandat-, moms- og skyldnersvig har Lars Nørhold gennem hele retssagen holdt fast i, at han havde krav på at bruge de mange penge, som han uretmæssigt havde fået ind i firmaet, også på trods af at firmaet i 2016 gik konkurs.

Lars Nørholt nægter sig fortsat skyldig og har allerede anket dommen med krav om frifindelse.

Del denne artikel

Hold dig opdateret

Få klar besked om nye artikler og podcasts direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig - og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak