Skrevet af Mille Ørsted


Mike Vestergaard startede Lejerens Frie Retshjælp i februar 2017 og har på halvandet år åbnet afdelinger i både Aalborg, Aarhus og Odense og ved hjælp af sine 46 medarbejdere ekspederet mere 5000 sager. Måske er det symptomatisk for ungdommen eller måske er det blot symptomatisk for Mike konstant at søge nye udfordringer og barriere at bryde. Pr. 1. juli 2018 går den nye legaltech-virksomhed DIGURA i luften med Mads Klokkeholm, Nicklas Nymark og Mike Vestergaard i spidsen.

”Vi har udviklet en smart-software, der kan vurdere sager indenfor lejeret på baggrund af blot 7 til 11 spørgsmål, man som bruger skal besvare. På nuværende tidspunkt kan softwaren finde elementer i sager og tyde dem således, at den kan lave en sagsmappe over lovtekst, retspraksis og processkrift," siger Mike Vestergaard

Digital og lejeretslig forbliver han med den nye satsning DIGURA, hvor man ligeledes kan få hjælp til lejeretslige spørgsmål og sagsføring.

”Softwaren kan vurdere, om en sag kan vindes, tabes eller om den er et ’måske’. Hvis det er et måske, så går vi manuelt ind og vurderer, hvis der er potentiale for en sag. Vi skal selv kunne stå inde for vores software, og derfor skal vi også være skarpe på retsområdet bag, når vi så har testet og valideret softwaren, kan vi gå videre til andre retsområder.”

 

Fremtiden kalder på innovation

Når Mike Vestergaard bliver konfronteret med sine drømme for fremtiden, så spørger han, om det er den jyske Mike eller den ambitiøse Mike, der skal svare. 

”DIGURA skal ekspandere til alle retsområder og lande, og vi skal innovere juraen. Det her er tech på meget højt niveau. Med blot 7-11 til spørgsmål, en maskine der selv sammensætter en sagsmappe og en intern behandlingstid på maks en time, så kan man gøre juraen tilgængelig. Vi gør juraen menneskelig, og vi har oversat lejeloven. Vi vurderer kundernes sag gratis via machine learning, og slutteligt så tillader vores forretningsmodel, at vi har en anderledes betalingsmodel, hvor vi kun opkræver femten til tyve procent af det klienter besparer, hvilket er ganske risikofrit for vore kunder,” siger en ambitiøs Mike Vestergaard

 

Forlader hjertebarn

Det nye initiativ betyder, at den unge stud.merc.jur har måtte udtræde af Lejernes Frie Retshjælp, og han er ikke i tvivl om, at han har truffet den rette beslutning, men han er samtidig sørgmodig over at skulle sige farvel til sit første iværksætterprojekt. I et LinkedIn opslag d. 15 maj skriver Mike Vestergaard:

"Den her opdatering bliver skrevet med en vis vemod og en klump i halsen. Men jeg har valgt at trække mig 100 % fra Lejerens Frie Retshjælp.

Lejerens Frie Retshjælp er i en god position nu, hvor det drejer sig mere om stabilitet end innovation, det betyder også, at jeg ikke er der, hvor jeg er bedst. Jeg vil tilbage til det, jeg elsker højest, nemlig at innovere og skabe noget nyt: Derfor offentliggøre jeg inden for nærmeste tid mit næste projekt, som jeg og et team har arbejdet intensivt på i en lang periode efterhånden. Jeg håber, at det vil blive taget godt imod.
Tak til alle og enhver på rejsen."

Jeg har innoveret og jeg har ændret retshjælpsbegrebet, så for mig er det på tide at komme videre. Jeg er bedst i iværksætterfasen, hvor alt er nyt

For at blive på arbejdsmarkedet i 50 år, så bliver man nødt til at elske, hvad man laver, og en reflekteret Mike Vestergaard fortæller om en lyst til at arbejde med startups og virksomhedsudvikling.

”Lejernes Frie Retshjælp var min først succes, og det har givet mig mange samarbejdspartnere, gode bekendtskaber og ikke mindst erfaring, men jeg må også erkende, at jeg har fået det ud af Lejernes Frie Retshjælp, som jeg ville. Jeg har innoveret og jeg har ændret retshjælpsbegrebet, så for mig er det på tide at komme videre. Jeg er bedst i iværksætterfasen, hvor alt er nyt”

For Mike Vestergaard er der kun en retning, og det er fremad og du kan blive meget klogere på den unge iværksætters hverdag, visioner, kæpheste og udfordringer i tredje afsnit af webserien Branchens Successpirer. 

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak