06/08/2020 - Konkurrence

Advokaters ejerstrukturer og Kammeradvokatens særstatus under lup i nyt lovudkast fra Konkurrencerådet


Ifølge Finans.dk lægger Konkurrencerådet op til et endeligt opgør med Kammeradvokatens position i forhold til oprydning i konkursboer, ligesom også advokatfirmaernes ejerstrukturer bør reformeres. Sådan lyder nogle af  konklusionerne i et nyt udkast, som netop er sendt i høring.

Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg


En 'bombe' under advokatbranchen. Sådan betegner Finans.dk konklusionerne i det udkast, som Konkurrencerådet efter sigende har sendt i høring om konkurrencesituationen i den danske advokatbranche.

Ifølge avisen vil Konkurrencerådet foreslå, at man bl.a. kigger på muligheden for at se på selve advokattitlen og ikke mindst ejerstrukturerne, hvor det pt. som bekendt kun er muligt for advokater at eje et advokatfirma. 

Derudover skulle der i udkastet ligeledes lægges op til opgør med den relativt korte liste af kuratorer, som anvendes i konkurssager. En af disse er Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmith, og ifølge avisen kan udkastet, hvis det vedtages i sin nuværende form, betyde et endeligt opgør med Kammeradvokatens særlige rolle.

Høringsfristen udløber i slutningen af august.

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak