16/03/2020 - Seneste nyt

Facebook risikerer historisk milliardbøde efter australsk søgsmål


I en større sag om misbrug af brugerprofiler til politisk profilering via en onlineundersøgelse står Facebook til potentielt at skulle betale en historisk stor bøde på 529 mia.(!) australske dollars, ifølge Reuters.

Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg. Foto: Michal Ludwiczak / Shutterstock.com


Facebook kan risikere at modtage en af de til dato højeste bøder, der nogensinde er udstedt for misbrug af personoplysninger. 

Men denne gang er det ikke inden for Europas grænser, at Facebook må smide pengesedler i bødekassen. I Australien har den nationale informationskommissær lagt sag an mod techgiganten, der anklages for misbrug af 311.127 brugeres data til brug for politisk profilering. Brugernes oplysninger er blevet lækket i forbindelse med onlineundersøgelsen 'This is Your Digital Life', som er blevet foretaget via Facebooks platform.

Ifølge Reuters kan den endelige dom mod Facebook løbe op i et trecifret milliardbeløb, da hvert brud kan beløbe sig til 1,7 mio. australske dollars. Hvis den australske domstol pålægger maksimal straf, vil det samlede bødeniveau løbe op i 529 mia. ASD.

Allerede tilbage i juli blev Facebook idømt en bøde på 5 mia. USD af den amerikanske Federal Trade Commission for misbrug af persondata via selvsamme onlineundersøgelse. 

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak