06/09/2022 - Podcast

’Femårsplanen’, del 3 – Amelie Brofeldt


Stop med at tro, det er cool at arbejde solen sort, hvis du vil tjene penge i fremtiden ved at have de bedste talenter ansat hos dig. Og det kunne da være oplagt at inddrage mere video i retssystemet, men det er ikke sikkert, det danske retssystem er klar til den udvikling. Nogenlunde sådan – lidt firkantet opsummeret – siger Amelie Brofeldt i sin 20-minutters episode af vores jubilæumspodcast Femårsplanen.

Tekst og foto: Dan Poulsen
Det er ikke længere cool at sige – hverken som ung fuldmægtig eller på studiet – at man arbejder i weekenden og solen sort hele ugen. Det er en af de udviklinger, der for alvor er kommet inden for den sidste håndfuld år, og det er fokuspunkter, Amelie Brofeldt siger, branchen skal være særdeles opmærksomme på, hvis advokathusene ønsker at tiltrække og ikke mindst fastholde de bedste hoveder og den stærke arbejdskraft. Og arbejdet med at tilpasse sig den nye talentmasse bør starte allerede på studierne, hvor undervisere og andre erfarne skal ændre deres måde at tale om tingene.

Til daglig er hun advokat hos Poul Schmith, hvorfra hun fører retssager for og rådgiver private klienter og statslige myndigheder og ofte arbejder med internationale tvister inden for bl.a. immaterialretlige og forsikringsretlige forhold.

Amelie Brofeldt er den tredje af fem gæster, vi har inviteret ind i Femårsplanen, hvor vi med små kip med flaget markerer, at K-NEWS har passeret sit femårs jubilæum. Og vi kipper ved at spørge fem gæster med forskelligt udsyn, hvilken udvikling de har set i de fem år, og hvad vi alle bør have vores opmærksomhed rettet mod de kommende fem.

En af fremadskuende overvejelser, som Amelie Brofeldt taler om i podcastet, har hun med hjem fra Prag, hvor hun for første gang i en længere coronaramt rejsetid, netop har kunne samledes med tidligere udlandsstudiekammerater, der alle praktiserer jura i deres respektive lande. Og dér blev blandt andet talt om erfaringer med, hvordan digital tilstedeværelse kan erstatte den fysiske.

Du kan høre podcasten i playeren herover eller via Apple Podcasts, Spotify eller hvor du finder dine podcasts. Søg på 'Magtens Tredeling', der er navnet på vores, K-NEWS', podcastunivers.

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak