12/09/2022 - Podcast, 'Femårsplanen'

'Femårsplanen', del 4 - Nikolaj Linneballe


Vi arbejder i realtime. Vi arbejder ikke længere med dages forsinkelse, siger Nikolaj Linneballe om sin advokatprofession, da han gæster Magtens Tredeling-podcasten som en af fem profiler i vores lille jubilæumsserie 'Femårsplanen'.

Kort opsummeret taler han også om store problemer, som skal løses, som vi endnu ikke kender løsningerne på. Mens nogle af løsningerne for et presset domstolssystem formentlig ligger lige for, uden at de bliver benyttet til fulde.

Tekst: Dan PoulsenBilledet: Udsnit af PR-foto samt den post-it Nikolaj Linneballe skrev, til slut under hans besøg i vores podcaststudie.

Tiden hvor arbejdsdagen startede med postmøder, som dengang da Nikolaj Linneballe startede som fuldmægtigt, er slut. Heldigvis og tak for det. Så selv om Linneballe for nylig sad og rasede i frustration over, at det digitale login NemId var nede, som - sagt med et mildt ord - besværliggjorde noget så banalt som at overholde frister i civile sager, ser han først og fremmest forbedringer ved digitaliseringen, som den rulles ud over vores århundreder gamle retssystem.

Vi arbejder i realtime. Vi arbejder ikke længere med dages forsinkelse, siger han, da han gæster Magtens Tredeling-podcasten, som en af fem profiler i vores lille jubilæumsserie 'Femårsplanen'.

Vi havde - selvfølgelig - forberedt ham på nogle af spørgsmålene. Så med i studiet har Nikolaj Linneballe en velforberedt liste med flere ting, han synes kendetegner de sidste fem års udvikling.

To hovedområder, der ligger ham allernærmest på sinde er, hvordan det går med de civile retssager i det danske domstolssystem. Hvordan finansierer vi det, og hvordan løser vi opgaven? Svarene han giver efterlader et billede af et system i krise, og han nævner også, at det er et domsstolssystem, der kan høste mere på digitaliseringen, end det gør i dag. 

Det, der skal ske de kommende år, kommer, som han siger, til at kræve meget af advokater og dommerne. Og så er han i øvrigt lige kommet hjemme fra advokattræf på Island, hvor en af debatterne har handlede om dommernes synlighed i den offentlige diskussion.

Alt sammen i en hverdag i retssystemet, der bærer et umiskendeligt præg af at have fået tilført penge på en forkert måde, sådan at vi idag - med hans ord - har den “flersporede motorvej, der fører direkte til en grusvej”.

I podcasten kommer han også forbi vores artikelserie 'Piratbrevenes Årti', som han ind imellem fandt lidt irriterende. Men, hvis vi selv her på K-NEWS skal sige det, det irriterer på den gode måde.

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak