14/01/2022 -

'Forbrydelse og Moral' ep. 39 - Anders Németh


Er der sager, man som forsvarer ikke vil tage? Nogle vil mene, at de kan tage alle sager, uanset indhold og skyldsspørgsmål, for alle har jo ret til en forsvarer. Men for Anders Németh er det ikke så lige til, fortæller han bl.a. i dette nyeste afsnit af Forbrydelse og Moral med Jacob Barckmann.

 

Redaktionen“Jeg ved, at der er forsvarere, der siger, at de tager alle sager, og at man skal kunne tage alle sager. Det er jeg ikke helt enig i”.

Sådan lyder det bl.a. i denne episode 39 af Forbrydelse og Moral fra forsvarsadvokat Anders K. Németh på spørgsmålet, om der er nogle typer af straffesager, han som forsvarsadvokat ikke påtager sig at føre.

Anders er en af landets mest fortrukne forsvarsadvokater, og googler man hans navn, vil man hurtigt støde på artikler med overskrifter som; ’mød manden Qvortrup og Stein Bagger ringer til, når lokummet brænder’ og ’unge Németh er den pæne af de to Németh’er’.

Den første overskrift refererer åbenlyst til det faktum, at det her afsnits hovedperson har repræsenteret adskillige klienter i forbindelse med de straffesager, der gennem tiden har haft mediernes absolutte bevågenhed. 

Den anden overskrift refererer derimod til Anders’ far Karoly Németh, der ligeledes var og er en kendt advokat her i landet, men hvis advokatstil adskiller sig fra den, som kendetegner Anders. Men hvad skal man lægge i beskrivelsen af det her afsnits hovedperson som ”den pæne” af de to Németh’er, og har det i øvrigt været en fordel at hedde Németh til efternavn, dengang advokatmarkedet skulle entreres?

Sådan lyder blot nogle af de spørgsmål, som Jacob Barckmann i det her afsnit drøfter med Anders K. Németh, ligesom han forsøger at forstå, hvorfor Nemeth altid beder klienterne melde ”rent flag” bag lukkede døre. Hvorfor vil han vide, om klienterne reelt har gjort det, som de er sigtet for? Er det ikke bare en mental belastning, hvis klienten forklarer, at han eller hun er skyldig men samtidig ønsker, at Anders kæmper for en frifindelse? Hvad gavner viden om klientens reelle skyld så?

Dette er den sidste udsendelse, som Jacob Barckmann laver i samarbejde med K-NEWS i denne omgang. Du kan fortsat finde hans tidligere udsendelser på k-news.dk, eller hvor du ellers finder dine podcasts.

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak