28/09/2020 - Sexisme i DK

Formand for Danske Advokater: "Vi er jo kun en brancheorganisation"


Formanden for Danske Advokater, Jørgen Kjergaard Madsen, mener, det er for tidligt at sige, hvorvidt der er behov for en omsiggribende undersøgelse for at undersøge omfanget af sexisme i advokatbranchen. "Vi er jo kun en brancheorganisation, og vi kan ikke bestemme over vores medlemmer, og vi kan ikke pålægge medlemsvirksomhederne, at de skal gøre det ene eller det andet," siger han til Advokatwatch.

Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg


Debatten om sexisme ruller for alvor igennem det danske erhvervsliv, og den er nu også landet hos advokatbranchen. I dag kan Berlingske for eksempel fortælle, at Bruun & Hjejle tilbage i januar fyrede en partner efter flere eksempler på seksuelle krænkelser.

Hos brancheorganisationen Danske Advokater har administrerende direktør Poul Mollerup tidligere i en meddelelse taget afstand fra sexisme og klart tilkendegivet, at man som branche selvfølgelig ikke vil acceptere sexisme i nogen form.

Men i dag udtaler Danske Advokaters formand Jørgen Kjergaard Madsen til Advokatwatch, at man ikke finder det nødvendigt på nuværende tidspunkt at igangsætte en undersøgelse, der kan afdække problemet i branchen, netop med henvisning til, at Danske Advokater jo blot er en brancheorganisation.

"(...) Vi er jo kun en brancheorganisation, og vi kan ikke bestemme over vores medlemmer, og vi kan ikke pålægge medlemsvirksomhederne, at de skal gøre det ene eller det andet, men vi kan bestemt opfordre og inspirere til, at man tager de skridt, der er nødvendige for at undgå, at der kommer sager af denne karakter," siger Jørgen Kjergaard Madsen til Advokatwatch.

I går kommenterede partner Miriam Michaelsen et opslag fra Danske Advokater på LinkedIn, hvor hun kritiserer brancheorganisationen for at være for vævende i spørgsmålet om sexisme.

"Ja, sexisme eksisterer også i advokatbranchen. Og som det er tilfældet i mediebranchen, tror jeg også mange kvinder (og mænd for den sags skyld) i vores branche har været vidne til eller oplevet sexisme. Det er desværre ikke nok, at Danske Advokater opfordrer deres medlemmer til at tage en grundig drøftelse lokalt i virksomhederne. Der skal mere til. Der er brug for, at Danske Advokater tager førertrøjen på og igangsætter en undersøgelse," skriver hun og fortsætter:

"Hvis vi på nogen måde skal gøre os håb om at kunne fastholde de yngre generationer, skal der rykkes nu. For de køber ikke den “gammeldags” model med hierarki, prestige, den klassiske magtfordeling og hygge-sexisme. De vender ryggen til branchen og går..."

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak