01/06/2021 - Retssikkerhed

Gadejuristen er forsvundet


Gadejuristen, der i mange år været en integreret del af livet på gaden for de mest udsatte borgere i København, er pludseligt forsvundet fra gadebilledet, og det er ikke muligt at komme i kontakt med organisationen. De hjemløses landsorganisation SAND frygter det kan koste menneskeliv.

Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg. Foto: Caroline Bjelke/K-NEWS


Gadejuristen er med ét forsvundet fra gadebilledet.

Journalist Thomas Tjaerandsen fra P1Morgen skriver på Twitter, at "næsten alle medarbejdere har forladt Gadejuristen i protest bla. over uenigheder med bestyrelsen. Det betyder, at hjemløse og socialt udsatte står uden adgang til juridisk hjælp."

Af Gadejuristen egen hjemmeside står der at organisationen er nødt til at indstille sine aktiviteter, og at de er igang med at omorganisere.

At det kan få store konsekvenser for gadens mest udsatte borgere, frygter man hos de hjemløses landsforening SAND, hvor forkvinde Christina Strauss er bekymret for, at Gadejuristens manglende tilstedeværelse kan koste menneskeliv.

"Vi hører jo at der ikke er nogen ansatte tilbage, og at Gadejuristen måske, måske ikke stopper. Folk er virkelig bange, og vi i SAND er bange for at det her kommer til at koste liv på gaden", siger hun til P1Morgen.

På Gadejuristens hjemmeside står der desuden, at der igennem længere tid har været udfordringer i samarbejdsrelationerne i organisationen, og at det har betydet at en del medarbejdere har opsagt deres stillinger.

"Bestyrelsen har på den baggrund vurderet at det ikke er muligt at videreføre retshjælpsaktiviteterne, og har derfor også måttet opsige de resterende medarbejdere.

Det betyder desværre at Gadejuristen for nuværende ikke kan påtage sig sager, og er ved at tilrettelægge en afvikling af de aktive sager."

Bestyrelsen oplyser til P1 Morgen at:

"Vi beklager at måtte meddele at der pt er svære kapacitetsudfordringer i forhold til at modtage nye sager, varetage det udgående virke mv. (...) Problemerne skyldes bl.a. interne uenigheder og en række opsigelser inden for en kort periode."

Leder af Gadejuristen Nanna Gotfredsen tog på orlov 15. februar, men det er ikke oplyst på hjemmesiden om eller hvornår hun er tilbage.

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak