04/01/2023 - Branchestof

Ledende partner hos SIRIUS skal være led mellem ansvarshavende advokater


Hos SIRIUS advokater har de for første gang ansat en ledende partner. Han er fundet internt i virksomheden og skal fungere som et bindeled mellem de advokater, der sidder med hovedansvaret på forskellige områder. 

Tekst: Cecilie Uhre


Peter Breum kommer i fremtiden til at gå under titlen ledende partner hos SIRIUS advokater, og samtidig bliver han den første af den slags i virksomhedens historie.

Pernille Backhausen, der er medstifter og bestyrelsesformand hos SIRIUS advokater, fortæller, at sådan en stilling har været undervejs i noget tid, og det har været nødvendigt, fordi det generelle tempo i forhold til ny lovgivning og regulering er støt stigende.

“Det går hurtigere og hurtigere. Og det stiller særligt krav til strategisk fokus, for at kunne opfylde klienternes behov på en relevant og værdiskabende måde. Samtidig er verden foranderlig, hvorfor kommerciel indsigt i klienternes rammevilkår også kræver noget særligt. Der er derfor i videre omfang behovet for – også på tværs af specialer – at der er en leder, som kan koordinere mellem de advokater, der har hovedansvaret på de forskellige områder,” siger Pernille Backhausen og tilføjer:

“Samtidig stiller de unge jurister krav om ledelse og kompetenceudvikling. Det er utvivlsomt til branchens og klienternes fordel, men også det kræver særlige indsatser.”

At valget er faldet på netop Peter Breum og ikke en ekstern direktør er ifølge Pernille Backhausen sket, både fordi Peter Breum har erfaring og tæft, men også fordi han er eksponeret for de værdier, der er en del af SIRIUS advokater, og som er vigtige for kontoret at værne om og holde relevante.

“Vi har vidst i noget tid, at Peter ville være den rette til opgaven, hvorfor Peter også med sin erfaring fra bestyrelsen har det rette grundlag for nu at kunne overtage opgaven. Vi har villet have en, der allerede var hos os, for at personen netop kunne forstå og dele vores værdier,” siger hun.

 

Den flade struktur består

Et af SIRIUS advokaters kendetegn er deres flade struktur og til spørgsmålet om, hvorvidt den står for skud, svarer Pernille Backhausen, at den flade struktur ikke ændres.

“Der vil stadig være advokater, der har ansvarsområder i forhold til forskellige medarbejdere og arbejdsområder hos SIRIUS. Vi fastholder på samme måde princippet om åbne døre,” siger hun og uddyber:

“Det, den ledende partner skal, er at koordinere på tværs af huset og lægge de generelle rammer.”

At det sker netop nu, er et resultat af flere ting - både fordi der længe har været fokus på at frigøre mere ledelseskapacitet hos kontoret, men også fordi organisationen er blevet moden til det.  

“Samtidig har vi fulgt vores vækstmål, og vi er blevet store. Det skærper behovet for koordinering. Der foruden er der flere, der gerne vil arbejde hjemmefra. Det betyder, at der er brug for mere planlægning, koordinering og proaktiv ledelse. Man mødes ikke på samme måde på gangen eller ved kaffemaskinen og taler sammen. Det gør, at man ikke kan forlade sig på den uformelle ledelse i samme omfang som før. Derfor er der brug for en, der kan fokusere på, at alle støtter op om den proaktive ledelse,” forklarer Pernille Backhausen.

Så det er ikke, fordi branchen forventer, at der en ledende partner, som er talsperson for virksomheden?

”Nej, det vil jeg ikke sige. For før udpegningen af en ledende partner, så har jeg varetaget kommunikationen. Det vil det stadig være i forhold til strategi, men det glæder mig, at vi nu også kan få en stemme mere, så vi kan supplere hinanden.”

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak