Skrevet af Sarah Cathrine Slott - Foto: K-News


Under barslen kan mange opleve, at de føler sig ensomme, og hverdagen kan for nogen virke en smule triviel. Der findes mange gode barselsaktiviteter som babyrytmik og babysvømning men knap så mange, der imødekommer forældrenes behov for at udvikle deres faglighed. ’Inspired Beyond Babies’ er navnet på et initiativ, der for 2,5 år siden blev stiftet af Anne-Sophie Sehested Münster, og er tænkt som et tilbud om et netværk, som virksomheder kan give deres medarbejdere, hvor de kan blive fagligt stimuleret og inspireret under barslen. Idéen startede, da Anne-Sophie Sehested Münster selv var på barsel og oplevede, at der manglede noget fagligt input ind imellem de mange gode barselsaktiviteter, der dog primært har fokus på barnet:

”Jeg startede det under min egen barsel for over tre år siden som et frivilligt initiativ, fordi jeg oplevede, at jeg selv havde brug for at komme ud af mit hjem, møde andre og lære noget nyt. Det er tænkt som et tilbud for at skabe en mere inkluderende barselskultur i en periode, hvor mange kan føle sig ekskluderet fra deres arbejdsplads”, siger hun til K-News.
Samarbejde med advokatfirmaet Lundgrens

IBB samarbejder med mange forskellige virksomheder også i advokatbranchen. Senest har de lavet et samarbejde med advokatfirmaet Lundgrens, der også er kommet med på vognen. For HR-chef Bettina Hassing er det helt afgørende, at virksomhedens advokater har mulighed for at bibeholde de faglige input, når de har barsel.

"Vi har indgået et samarbejde med Inspired Beyond Babies, da vi synes, det er vigtigt at tilbyde vores medarbejdere inspiration og udviklingsmuligheder under deres barsel. Samtidig er det et initiativ, der gør at den enkelte stadig kan føle sig inkluderet i sit arbejdsliv under barslen. Det vil vi rigtigt godt støtte op om", siger hun til K-News.

Konceptet med IBB er, at man mødes en gang om måneden til et foredrag, som har forskellige emner – blandt andet seneste markedstrends, personlig udvikling eller hvad der ellers rører sig i brancherne. De tilbyder både foredrag i Storkøbenhavn og Jylland, hvor det er meningen at de små kan være med under armen.

 

Bedre muligheder for at fastholde gode medarbejdere

Ifølge undersøgelser skifter 28 % job i forbindelse med barslen og 56 % går med overvejelserne om det. Det skriver de på IBBs hjemmeside. For Anne-Sophie Sehested Münster er et barselsnetværk derfor en god mulighed for virksomhederne til at fastholde gode medarbejdere og investere i deres fortsatte udvikling:

”På virksomhedssiden er det her jo en sindssyg god signalværdi at sende. Virksomhederne investerer i videreuddannelse osv. for at kompetenceudvikle og fastholde deres talenter og skabe merværdi for virksomheden og for medarbejderen selv, men der er ikke noget tilbud i den periode, hvor der er størst risiko for at miste dem. Her er der et konkret initiativ, hvor man kan understøtte medarbejdernes behov og opkvalificere dem, så de kommer styrket tilbage." 

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak