26/04/2018 -

'Magtens Tredeling' ep. 2.11 - Kan man regulere sig til sandhed?


Kan man lave lovgivning, der regulerer mediebilledet, så fake news helt forsvinder? Og hvad betyder fake news for vores retsstat? Vi tager diskussionen med CEO fra kommunikationsbureauet Atak, William Atak og advokatfuldmægtig hos Klar Advokater og tidligere sekretariatschef hos Pressenævnet, Sanne Godthaab Olesen

Redaktionen



Vi har hørt det i forbindelse med den amerikanske valgkamp. Vi har hørt i forhold til Ruslands rolle i vestlige demokratier. Og vi har hørt om det som en direkte trussel mod medierne som den fjerde statsmagt. Fake News er blevet en uomgængelig faktor i det globale mediebillede, og det er et tema, som fylder meget på både nationalt og globalt niveau.

Både i EU og USA har man blæst til kamp mod det her fænomen, bl.a. med konkrete tiltag, der skal regulere og i nogle tilfælde helt fjerne fake news fra digitale medieplatforme. Men hvad betyder en sådan regulering for ytringsfriheden i vestlige demokratier, når stater skal til at regulere, hvad der er korrekt information, og hvad som er fake?

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak