Podcast fra Karnovs K-NEWS hostes hos eksterne lydtjenester. Du kan læse om Blubrry’s persondata politik her og om Spreakers her. Vil du vide mere om hvordan Karnov behandler dine persondata, kan du finde Karnovs egen persondatapolitik her.


Skrevet af Redaktionen - Foto: Shutterstock


Forestil dig følgende – du og din familie er taget sydpå for at holde ferie, og i lufthavnen går i igennem det sædvanlige sikkerhedscheck. Normalt er det en lettere travl, men bestemt sikkerhedsansvarlig, som stiller dig diverse spørgsmål, og som potentielt checker din kuffert. Men denne gang er det en computer med et webcam, der fører samtalen med dig.

Det lyder måske lidt fjollet, men det er ikke desto mindre realiteten i et nyt prøveprojekt finansieret af EU. Projektet kaldes iBorderCtrl, og via kunstig intelligens skal det vurdere, hvorvidt de rejsende taler sandt. Projektet spås et stort potentiale, men kritikken banker også på – for hvad sker der, når vi lader en computer vurdere vores menneskelige sandfærdighed?

Vores gæster i studiet er i denne uge Mandeep Singh Rathour, IT-advokat og partner hos Bach Advokater, og Thomas Bolander, lektor og forsker i logik og kunstig intelligens på DTU.

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak