24/05/2019 -

'Magtens Tredeling' ep. 4.14 - Skatteplanlægning - en juridisk gråzone?


DR kunne i sidste måned fortælle, at Danmark hvert år mister 3,5 milliader, fordi virksomheder via aggressiv skatteplanlægning flytter deres overskud ud af landet, hvor der er lavere selskabsbeskatning. Hvordan kan det her overhovedet lade sig gøre, og er det her et eksempel på et mere strukturelt problem? Vi diskuterer rammerne for skatteplanlægning i dette afsnit af 'Magtens Tredeling'. 

RedaktionenSkatterådgivning har de sidste år været præget af et gedigent mediestormvejr. Panama Papers, Udbytteskatteskandalen og europæiske gigantbøder til tech-giganter har for alvor rykket skatteplanlægning og skatterådgivning frem på mediernes dagsorden. Senest kunne DR i sidste måned fortælle, at Danmark hvert år mister i omegnen af 4 milliarder kroner, fordi virksomheder via aggressiv skatteplanlægning flytter deres overskud ud af landet og til steder som Irland og Luxembourg, der har lavere selskabsbeskatning.

Hvordan kan det her overhovedet lade sig gøre, og er det her et eksempel på et mere strukturelt problem?

Med os i denne uge er Sune Hein Bertelsen, advokat og seniorchefkonsulent hos Dansk Industri, og Jakob Bundgaard, direktør hos skatterådgivningsfirmaet Corit Advisory.

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak