06/06/2019 -

'Magtens Tredeling' ep. 4.15 - Hvem bestemmer, hvor meget vi arbejder?


I denne uge ser vi nærmere på den nye EU-dom, som forpligter arbejdsgiver til at have styr på arbejdstagers arbejdstimer. Hvorfor er denne dom interessant i et retligt perspektiv? Og hvorfor overhovedet diskutere arbejdstimer?

RedaktionenDu har måske oplevet det på busturen på vej mod Val Thorens i skiferien - buschaufførerne holder skiftepause lige nord for Frankfurt, så køre-hviletiderne bliver overholdt. For det er ikke lige meget, hvor længe man arbejder ad gangen. Og faktisk heller ikke om ugen.

Det er netop blevet slået fast af en ny EU-dom, der har gjort det klart, at virksomheder skal lave systemer, der kan registrere og monitorere de ansattes arbejdstimer for at undgå, at medarbejderne ikke har for meget overarbejde. Men hvorfor er det et problem at arbejde for meget? Hvad er for meget egentlig? Og hvorfor er dommen interessant set i et retligt perspektiv?

Til at tage denne debat er i denne uge Marianne Lage, partner hos Horten med speciale i arbejds- og ansættelsesret, og Peter Breum, partner hos Elmer Advokater med speciale i arbejds- og ansættelsesret.

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak