Podcast fra Karnovs K-NEWS hostes hos eksterne lydtjenester. Du kan læse om Blubrry’s persondata politik her og om Spreakers her. Vil du vide mere om hvordan Karnov behandler dine persondata, kan du finde Karnovs egen persondatapolitik her.


Skrevet af Redaktionen


Umiddelbart lyder et fald i antal retssager ført ved de danske domstole vel okay. Det må jo betyde, at der er færre retslige konflikter mellem både borger og virksomheder.

Men realiteten er dog en anden. For bag de seneste tal fra Rambøll, der viser et halvering af antallet af førte civile retssager gemmer der sig samtidig en historie om manglende incitamenter til overhovedet at føre en sag ved domstolene og en generel mistillid til processen. Sådan lyder i hvertfald nogle af de pointer, der er kommet frem i medierne de sidste par måneder, og derfor sætter vi i denne uge fokus på, hvad det her fald i retssager egentlig betyder for borgere og virksomheder. 

Medvirkende i denne uge er Henrik Rothe, projektleder i Justitia og Peter Andersen, chefjurist for brancheorganisationen SMV Danmark 

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak