Podcast fra Karnovs K-NEWS hostes hos eksterne lydtjenester. Du kan læse om Blubrry’s persondata politik her og om Spreakers her. Vil du vide mere om hvordan Karnov behandler dine persondata, kan du finde Karnovs egen persondatapolitik her.


Skrevet af Redaktionen - Shutterstock


Medvirkende: Birgitte Arent Eiriksson, vicedirektør i tænketanken Justitia og Jeppe Bruus, retsordfører for Socialdemokratiet

I et nyt udspil fra regeringen skal myndighederne have mulighed for øgede beføjelser i forhold til overvågning af danskerne. Den nye såkaldte sikkerhedspakke har til hensigt at dæmme op for de eksplosioner og ikke mindst den verserende bandekrig, der har hærget hovedstaden de sidste måneder.

Men forslaget har mødt en del kritik, ikke bare politisk men også i juridiske kredse. Dele af udspillet er nemlig så vidtrækkende, at det ifølge flere juridiske eksperter kan være på kant med helt basale frihedsrettigheder og ikke mindst den frie demokratisk autonomi. I dag diskuterer vi, hvad det egentlig betyder, når politikerne øger deres overvågning af os danskere.

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak