20/06/2022 - Podcast - 'Magtens Tredeling'

'Magtens Tredeling' ep. 8.2 - De kvindelige talenter


Fire ud af de fem rådgivere, der i år er på Berlingskes Talent 100, er kvinder. Hvad siger det om advokatbranchen, og betyder det, at den skæve fordeling, når det kommer til kønsdiversitet på de indflydelsesrige poster, er ved at rette sig?

Det afdækker denne episode, hvor de fire kvindelige talentfulde advokater sætter deres ord på, hvor langt branchen er med diversiteten og hvad de mener, der kræves af dem selv.

Tekst: Rasmus Lehmann HyllebergBilledet: Fra venstre Caroline Boysen (foto: Rasmus Hylleberg/K-NEWS), Josefine Movin, Neda Marica og Amelie Brofeldt (alle PR)

 

Er kurven ved at vende? Måske er det snart, at kvinderne kommer til at sætte sig tungest på de indflydelsesrige poster i advokatbranchen?

Skal man tro Berlingskes Talent 100-liste, så er det kvinderne, der dominerer i rådgivningssegmentet. Ud af de fem rådgivere, der er havnet på årets Talent 100 liste, er fire kvinder.

Men hvor langt er advokatbranchen, når vi snakker kønsdiversitet? Er branchen ved at knække koden eller er der langt endnu? Skal der kvoter til for at Talent 100-tendensen med vægtningen af kvinder også ender med at manifestere sig i landets ledelser og partnerkontorer? Og hvad kan kvinderne selv gøre for at fremme deres ekspertise?

Det er omdrejningspunktet i den nyeste episode af Magtens Tredeling, K-NEWS' podcast.

Vi har inviteret de fire kvindelige talenter fra talentlisten Caroline Boysen fra Gorrissen Federspiel, Josefine Movin fra Bruun Hjejle, Neda Marica fra Bird & Bird og Amelie Brofeldt fra Advokatfirmaet Poul Schmith i studiet til en snak om deres syn på talent, på kvinder i advokatbranchen og på, hvad der skal til for at branchen kan holde på sin talentmasse. 

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak