12/05/2022 - Djøfs Lederpris 2022

Molt Wengel-direktør vinder Djøfs Lederpris


Direktør hos Molt Wengel Anne Katrine Schjønning modtager Djøf Lederpris 2022 for sit arbejde for at skabe sammenhæng mellem ønsket om bæredygtig personaleledelse og stærke resultater.

Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg


Anne Katrine Schjønning har siden sin ansættelse som direktør hos Molt Wengel for alvor sat både firmaet og sin egen ledelsesstil på landkortet. Nu belønnes hun for sit arbejde med Djøfs Lederpris 2022.

Det skriver Djøf i en pressemeddelelse.

Djøfs årlige lederpris uddeles hvert år til en leder, der har potentiale til at stige helt til tops i dansk erhvervsliv. Og som samtidig er kendt som en god og tillidsskabende leder, der også har stærke kommunikative egenskaber og evner at beskrive sin egen ledelsesstil, skriver Djøf om prisen.

"En sådan leder er Anne Katrine Schjønning. Hun har vist, at hun som direktør kan skabe resultater. Og hun har samtidig fokus på et godt arbejdsmiljø, hvor trivsel er højt prioriteret. Hendes lederstil bidrager til at skabe meningsfuldhed – både strategisk, taktisk og operationelt," siger Anne Bach Waagstein, nyvalgt formand for Djøf Privat, i forbindelse med overrækkelse af prisen og tilføjer:

"God ledelse er altafgørende for væksten i erhvervslivet. Djøf ønsker at bidrage til debatten om ledelse og skabe opmærksomhed om, hvad der skal til for at få et succesfyldt lederskab. Derfor uddeler vi årligt Djøfs Lederpris."

Anne Katrine Schjønning er MSc in Economics and Business Administration: Finance and Accounting (Cand.Merc. FIR) 2011-2013 fra CBS, Copenhagen Business School og har en baggrund i konsulentbranchen.

"Jeg er selvfølgelig glad for at få prisen. Og det der gør mig rigtig glad er, at der bliver lagt mærke til den måde, vi er advokatkontor på. At det bliver set, at vi gør og vil noget andet. Jeg håber, at det kan være med til at inspirere andre til også at turde gå efter det, man tror er det rigtige, og ikke bare gøre som man plejer," siger Anne Katrine Schjønning.

Om hendes resultater skriver Djøf i deres pressemeddelse om tildelingen af prisen, at hun hos Molt Wengel blandt andet har været med til "at sikre implementering af en 4,5 dags arbejdsuge og arbejder løbende med transformation af arbejdsmetoder og kultur".

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak