22/10/2020 - Karnovs Nytænkerpris

Monica Lylloff vinder Karnovs Nytænkerpris


Jurist og mor til tre børn med særlige behov vinder Karnovs Nytænkerpris for sit projekt #enmillionstemmer og sin utrættelige kamp for socialt udsattes rettigheder i kommunernes sagsbehandling.

Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg


Monica Lylloff er dette års juridiske nytænker.

Det står klart, efter hun torsdag aften fik overrakt prisen ved den traditionsrige Karnovs Nytænkerpris i Matrikel 1 i hjertet af København. Med prisen hylder Karnov i samarbejde med tænketanken Justitia de idéer, initiativer og løsninger, der på nye måder gør vejen til juridisk indsigt enklere, forbedrer vores retssamfund og/eller effektiviserer den juridiske sektor.

Monica Lylloff får prisen får sin kompromisløse kamp for at sætte socialt udsatte borgeres rettigheder på dagsordenen. Hun har bl.a. startet initiativet #enmillionstemmer tilbage i 2019 sammen med Dansk Handicap Forbund, hvor hun opfordrede alle pårørende til folk med psykisk eller fysisk handicap til at dele deres historier via sociale medier og herigennem sætte fokus på kommunernes fejlbehæftede sagsbehandling. Monica Lylloff står desuden bag et borgerforslag, der søger at udskille handicapområdet fra kommunerne.

Prisen blev overrakt af vicedirektør hos Justitia Birgitte Arent Eiriksson, der sammen med en enig priskomité bestående af managing director hos Boston Consulting Group Andreas Malby, generalsekretær hos Advokatsamfundet Andrew Hjuler Crichton og lektor ved Det Juridiske Fakultet på KU Rasmus Feldthusen altså havde peget på Monica Lylloff som årets vinder.

"Monica har set styrken i civilsamfundets rolle og vist, at retssikkerhed ikke kun skabes i elitære cirkler. Det har ført til politiske krav om at skabe strukturelle forbedringer for en stor gruppe mennesker, som dokumenterbart lider under et retssikkerhedsmæssigt udfald. Ved at kaste sin egen person og historie ind i kampen og give stemme til mange andre i samme situation har Monica vist, at retssikkerhed handler om mennesker", lyder det fra priskomitéen.

De øvrige nominerede talte Nanna Gotfredsen for sit arbejde hos Gadejuristen, Jacob Barckmann for sin podcast 'Forbrydelse og moral' og Niels Martin Brøchner for sit firma Contractbook.

Med prisen følger en check 20.000 kr.

Tidligere vindere:

2017: Anders Nemeth, podcast om strafferet

2018: Mike Vestergaard, Lejernes Frie Retshjælp

2019: Martin Folke Vasehus, ComplyCloud.

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak