01/10/2020 - Advokatetiske regler

Ombudsmanden går nu ind i sagen om Simon Aggesens bolighandler


Folketingets ombudsmand har bedt Frederiksberg Kommune om en officiel udtalelse i det sagsforløb, der involverer bolighandlen som borgmesteren privat lavede med den kirkelige fond Eksistensen. 

Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg og Dan Poulsen. Foto: Andreas Houmann


Folketingets ombudsmand går nu ind i sagen om Simon Aggesens bolighandel på Frederiksberg, hvor borgmesteren købte en lejligheden til spotpris, delte den op og solgte den videre fire år efter.

Berlingske skriver, at Simon Aggesen tidligere har været involveret i sager om opdeling af lejligheder i ejendommen som rådmand, før han blev borgmester og "har derfor haft indflydelse på præcedens i den godkendelsesproces, der skulle til, for at han kunne opdele lejligheden."

"Jeg beder herudover Frederiksberg Kommune om at oplyse, hvilken sagsbehandling der har fundet sted i kommunen i forbindelse med den omtalte tilladelse til at opdele den nuværende borgmesters egen lejlighed. Kommunen bedes i den forbindelse redegøre for, om den nuværende borgmester har deltaget i eller på anden måde haft en rolle i forhold til kommunens sagsbehandling," skriver ombudsmand Niels Fenger ifølge Berlingske.

K-News kunne i går fortælle, hvordan Simon Aggesen kan have handlet til grænsen af de advokatetiske regler, da han under overdragelsesperioden var underlagt disse regler qua sin stilling som advokat.

Inden Aggesen blev borgmester, var han valgt ind og sad i kommunalbestyrelsen. Og han var i 2013 og 2014 som rådmand i By- og Miljøudvalget med til at godkende at flere lejligheder i netop den ejendom, han senere flyttede ind i, kunne opdeles. Den sammenhæng er afdækket af Ekstra Bladet, der har gennemgået referater fra Frederiksberg Byråd. To år efter de godkendelser blev givet, var Simon Aggesen selv beboer i ejendommen.

Flere aviser, anført af Ekstra Bladet, beskriver detaljerne i det forløb, der førte til, at Simon Aggesen overtog lejligheden: Herunder at han skaffede en ny bolig til den forrige lejer, at han skaffede tilbud om bolig til den forrige lejers døtre, og - selvfølgelig det ret markante - at han købte den over 400 kvadratmeter store lejlighed til en pris langt under dens vurdering. 

Efter overtagelse og indflytning på adressen opsplittede Simon Aggesen lejligheden og solgte den ene del, og nu her i 2020 er den anden del solgt. Et forløb med en samlet fortjeneste på 16 mio kroner.

 

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak