24/01/2022 - Podcast - Det er sagen

PODCAST: Det er sagen... Loyal to Familia


Hvad skal der overhovedet til for at opløse en forening? I denne podcast dykker K-NEWS sammen med anklager Emil Folker ned i sagen om opløsning af banden Loyal to Familia og kigger nærmere på, hvordan sagen udviklede sig fra politisk ønske til endelig stadfæstelse i Højesteret.

Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg. Foto: ShutterstockEn historisk afgørelse – sådan lød det fra flere sider, da Højesteret 1. september 2021 slog fast, at bandegrupperingen Loyal to Familia var at betragte som en ulovlig forening. Og altså dermed blev tvangsopløst for brud på grundloven.

Forud for afgørelsen ligger fire års forberedelse – fra den første udmelding fra daværende justitsminister Søren Pape i 2017, til Anklagemyndigheden to år senere tog hul på sagen i Københavns Byret.

Sammen med anklager Emil Folker ser K-NEWS i denne podcast nærmere på, hvad der ligger til grund for afgørelsen. Hvordan prøver man overhovedet et så principielt spørgsmål ved de danske domstole? Hvornår er bestemmelsen i grundloven sidst blevet udfordret? Og hvordan fører man en sag gennem retsstatens instanser, mens folkedomstolen maser sig på på den anden side af murene?

Du kan finde og lytte til podcasten via iTunes eller hvor du ellers finder dine podcasts.

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak