28/01/2022 - Podcast, Det er sagen...

PODCAST: Det er sagen... Anders Behring Breivik


Hvordan behandler en demokratisk retsstat en massemorder, der har kastet landet ud i national landesorg? Det spørgsmål stod Norge overfor, da Anders Behring Breivik i 2012 skulle for en domstol for sine forbrydelser på Utøya.

I denne podcast har vi mødt journalist Anna Gaardslev, der tager os med tilbage til retssalen og giver her et indblik i, hvordan hun som lægmand oplevede retssagen mod den mest hadede mand i Norden.

Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg. Foto: ShutterstockKnap et år efter det ubegribelige angreb på øen Utøya, skal gerningsmanden Anders Behring Breivik i retten. En retssag, hvor alles øjne var fæstnet på det norske retssystem, der for alvor skulle stå sin prøve – hvordan ville man retligt behandle den mand, der ene og alene havde kastet landet ud i en af de største tragedier i nyere tid?

Journalist Anna Gaardslev fulgte sagen og alle retsmøderne fra Oslo. Sammen med hende fortæller vi historien om, hvordan man som lægmand formidler en sag, der er omgærdet med så sorg og så mange følelser, på en nøgtern og neutral måde. Og vi genbesøger et norsk retssystem, der henover foråret 2012 blev tryktestet på sin retssikkerhedsmæssige robusthed.

Du kan finde og lytte til podcasten via iTunes eller hvor du ellers finder dine podcasts.

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak