03/01/2023 - Nyt fra redaktionen

Podcasten 'Legalt' bliver en del af K-NEWS


K-NEWS overtager produktionen af den populære studiepodcast Legalt. Målet er at skabe den bedste podcast for landets jurastuderende, og podcasten skal fremover fungere som stafet med skiftende værter blandt jurastuderende.

Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg


Foto: K-NEWS. På billedet ses Frederik Vahlgren (tv), Rasmus Lehmann Hylleberg (mf) og Wiktor Szteyner

 

Hvordan er det egentlig at læse jura i Danmark? Og hvilke tanker, bekymringer, drømme og muligheder fylder hos landets kommende jurister og advokater?

Det har de to jurastuderende fra Aarhus Universitet Frederik Vahlgren og Wiktor Szteyner sat spot på det sidste år gennem podcasten Legalt.

På K-NEWS har vi med interesse fulgt deres samtaler i lydformatet. Og da de nu begge er ved at være færdige på studiet, har vi på redaktionen besluttet, at det gode, de har startet op, bør fortsætte, selvom de om lidt bevæger sig ud af målgruppen. De har skabt noget, vi gerne vil føre videre.

K-NEWS vil fremover producere podcasten i samme podcastformat dog med den ændring, at det bliver de studerende fra landets universiteter, der på skift skal tegne programmets værtspar. Sagt med andre ord:

I et samarbejde med K-NEWS skal Wiktor og Frederik give stafetten videre til nye studerende, som er under uddannelse til jurister.

Det er den ambition som de to skabere er nået til enighed om med K-NEWS. Det er os tre, der ses på billedet øverst.

Og da det nu er mig, Rasmus Lehmann Hylleberg, der har lavet aftalen med dem, så lad mig her forklare hvorfor:

Frederik og Wiktor har skabt en podcast, der lægger sig lige midt imellem uformel god kemi mellem to gode bekendtskaber og dybe faglige diskussioner om det at læse jura. Det ønsker vi på K-NEWS at brede ud, og lade det være en stafet, som hvert år skifter fakultet, så vi får den bredest mulige repræsentation i hele landet. Vigtigst for os er, at det fortsat bliver en podcast, som er de studerendes talerør til ligesindede.

 

Søger nye værter

Til den kommende sæson søger vi K-NEWS derfor nu er nyt værtspar, der kan tegne programmet i 2023 i tæt samarbejde med redaktionen. Og i første omgang bliver det Københavns Universitet, som får muligheden for at danne det nye værtspar.

Vi finder det naturligt med vores medies placering hos Karnov tæt på fakultetet i København, at vi starter  med at sende stafetten til KU. Vi går ind i en opstartsfase, hvor det er vigtigt at kunne være tæt på det nye værtspar, så de er trygge ved at sætte sig bag mikrofonen. Vi glæder os helt vildt til at invitere et sæt nye værter indenfor og sammen med os udvikle podcasten.

Interesserede værtspar kan sende ansøgningen som lydfil til nyheder.dk@karnovgroup.com.

Lydfilen skal indeholde en motiveret ansøgning, hvor det nye værtspar fortæller, hvorfor de ønsker at være værter på podcasten, hvad der driver dem, og hvad der fylder for dem på deres uddannelse.

Derefter vil redaktionen i samarbejde med Frederik Vahlgren og Wiktor Szteyner invitere til casting i slutningen af januar.

Ansøgninger skal være redaktionen i hænde senest den 21. januar.

Eventuelle spørgsmål kan også besvares ved at henvende sig til redaktionen.

Vi glæder os til mere Legalt-podcast.

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak