28/06/2023 - Presset på domstolene

Rørdam afviser kritik af Rørdam-udvalget


Thomas Rørdam har været manden for bordenden i det udvalg, der har skulle arbejde for en ny flerårsaftale for domstolene. I folkemunde Rørdam-udvalget.

Og selvom udvalgsarbejdet har mødt kritik fra flere deltagere i udvalget, så er Thomas Rørdam af en anden overbevisning, at der stort set ingen uenighed været om de endelige tiltag i rapporten til politikerne.

Tekst og lyd: Rasmus Lehmann Hylleberg"Der har været enighed om stort set alt, der har været meget få dissenser."

Sådan lyder det fra tidligere Højesterets-præsident Thomas Rørdam, der indtil for få dage siden var formand for Rørdam-udvalget, der det sidste halve år har haft til opgave at komme med anbefalinger til, hvordan man kan effektiviserer domstolene.

Thomas Rørdam deltager i den seneste udgave af podcasten ’Magtens Tredeling’, i anledning af, at udvalget arbejde nu er afsluttet, og den 258 sider lange rapport med de endelige anbefalinger er sendt videre til Folketingets retsudvalg til videre drøftelse.

Ifølge Thomas Rørdam selv har arbejdet i udvalget været præget af gode og konstruktive snakke, og der har for det mest været bred konsensus, fortæller han. Han kan altså ikke genkende den kritik, som blandt andet er blevet fremført af andre udvalgsmedlemmer som Nikolaj Linneballe og Nina Palesa Bonde, der begge har følt sig i undertal af flere omgange.

Han afviser også, at udvalget har været et 'svar-udvalg', som Nina Palesa Bonde tidligere har fremført.

Han kan ikke genkende det billede, der tegnes, af et udvalgsarbejde, der primært har været præget af departementets egne tiltag. De endelige tiltag, der præsenteret i rapporten, er udvalgets egne anbefalinger, slår han fast.

Du kan høre hele udsendelsen med Thomas Rørdam i ovenstående player eller i din foretrukne podcast-app.

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak