Skrevet af Redaktionen - Foto: K-News


Endnu et år er tæt på at nå sin ende, og igen i år har der været tryk på alle kedler i den danske advokatbranche. Ligesom sidste år giver vi på K-News derfor ordet til advokatbranchens beslutningstagere for at høre, hvordan de ser på året der gik, og året der kommer. Managing partner hos Horten Finn Schwarz sætter ord på advokatbranchens 2018, og hvad der venter i 2019.

 

Hvad vil du fremhæve som det vigtigste, der er sket i den juridiske verden i 2018?

 Noget af det, som står helt centralt i den juridiske verden efter 2018, er det spotlight, der er blevet rettet mod advokatbranchens etik og rådgivning. 

I 2018 er det blevet endnu tydeligere, at saglig rigtig rådgivning både kan bruges – og misbruges, og når dette sammenholdes med, at både de klassiske medier og de sociale medier kan sætte mediestorme i gang, som advokatvirksomheder ikke har mulighed for at nuancere eller blot tilsætte relevant faktum, kan det give anledning til, at branchen kommer til at frygte sin egen skygge.

Vi må og skal altid og fortsat meget nøje overveje etikken, hver eneste gang vi påtager os en sag. Vi bør holde os skarpe på emnet ved at diskutere det på alle niveauer i virksomhederne og ved at gøre alt, hvad vi kan for at sikre, at vores rådgivning ikke bliver misbrugt.

Men samtidig må dette fokus aldrig betyde, at klienter ikke kan få saglig og relevant rådgivning.

 

Hvilke emner/temaer kommer til at præge advokatbranchen i 2019?

Debatten kommer til at fortsætte i 2019 – og måske endda forstærket, og vi har som branche et ansvar for, at debatten ikke løber af sporet.

Hos Horten bliver 2019 skudt i gang med en åbningsreception i vores nye domicil i Aarhus den 18. januar. Samtidig intensiverer vi vores arbejde med fase to i relation til Aarhus-afdelingen, så vi kan nå vores mål om, at afdelingen vil have en signifikant størrelse både målt på personer og på omsætning ved udgangen af 2019.

Vores strategi indebærer bl.a., at vores partnere og medarbejdere i Aarhus indgår i den afdelingsstruktur, som allerede eksisterer i det nye samlede Horten. Vi er derfor på udkig efter nye kolleger, der deler Hortens visioner og værdier om bl.a. et fladt hierarki med en god arbejdskultur og højt til loftet både i forhold til det faglige, samarbejdsmæssige og det innovative. Nogle, der tør gå til sagens kerne i rådgivningen af klienterne, og som ser ikke alene på fortiden for at rådgive om nutiden, men forsøger at tænke fremtiden ind. Vi er sikre på, at vi kan tiltrække folk, der deler disse visioner og værdier.

Del

"Vi må og skal altid og fortsat meget nøje overveje etikken, hver eneste gang vi påtager os en sag"


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak

Seneste nyheder