Skrevet af Redaktionen - Foto: K-News/Rasmus Lehmann Hylleberg


2018 blev året, hvor DLA Piper tog endnu et stort skridt med konsolideringen og sammensmeltningen med DELACOUR. Og mens året går på hæld ser managing partner Martin Lavesen tilbage på et 2018, hvor grænselandet mellem jura og moralske principper har fyldt, samt ser frem mod et 2019, der bliver præget af øget konkurrence.

 

Hvad vil du fremhæve som det vigtigste, der er sket i den juridiske verden i 2018?

I min verden er 2018 karakteriseret ved at være et år, hvor vi for første gang i mange år har haft en debat om grænsen mellem ret og moral. Herunder særligt hvordan denne grænse skal håndteres af advokater, der er en del af retssamfundet, men også er borgere i et demokratisk samfund. Det er vigtigt for retssikkerheden, at enkelte strømninger, som måske mere har politisk karakter, ikke ødelægger et i øvrigt velordnet retssamfund. Samtidig har advokatstanden en stor opgave i generelt at forbedre vores, i offentligheden, flossede image, som går ud over alt for mange dygtige, hæderlige og dybt moralsk ansvarlige advokater landet over.

 

Hvilke emner/temaer kommer til at præge advokatbranchen i 2019?

I min 2019-verden håber jeg, at der ikke kommer et ad hoc indgreb over for advokatstanden. På det forretningsmæssige plan tror jeg, at vi kommer til at se reel konkurrence fra revisorerne på de store forretningsområder, som advokater traditionelt har været alene om. Det positive er, at vi med en stærk teoretisk ballast, en god, praktisk uddannelse, orden i det moralske kompas og med en åbenhed over for at anvende ny teknologi, vil være i stand til ikke blot at tage konkurrencen op, men også sikre en velfungerende advokatstand, hvis fornemmeste opgave er at sikre retssamfundet.

Del

"Det er vigtigt for retssikkerheden, at enkelte strømninger, som måske mere har politisk karakter, ikke ødelægger et i øvrigt velordnet retssamfund"


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak