Skrevet af Rasmus Hylleberg


Det har været et år fuld af forandringer for Martin Lavesen og DLA Piper. I starten af året blev LETT en del af den verdensomspændende advokatvirksomhed DLA Piper, og tilbage i oktober blev Martin Lavesen så managing partner i firmaet. 2017 blev også året, hvor DLA Piper rykkede ind i nye lokaler i den nye bydel på Aarhus havn, og fik til huse i kulturhuset DOKK1.

Her giver Martin Lavesen sit bud på, hvad der har præget 2017, og hvad der kommer til at definere 2018.

 

Hvad vil du fremhæve som det mest interessante, der er sket i den juridiske verden i 2017?

Set med juridiske briller har der efter min mening været to begivenheder i Danmark, der langt overskygger øvrige sager og begivenheder i deres størrelse og betydning. Den ene begivenhed er de afgørelser, der foreløbig er faldet i de to største banksager i kølvandet på finanskrisen, og hvor ledelsen i begge sager er blevet frifundet. De to afgørelser har blandt andet vist, hvor vanskeligt det er at fastslå, hvornår en handling er så uansvarlig, at ledelsen kan dømmes, og de vil have stor betydning for fremtidige sager.

Den anden begivenhed er i al beskedenhed, at det første af de globale advokatfirmaer trådte ind på det danske advokatmarked. Via integrationen af mit eget advokatfirma LETT har DLA Piper fået et stærkt fodfæste i Danmark og i Norden, og jeg er helt sikker på, at det vil påvirke markedsforholdene her i landet, fordi flere og flere sager skal løses i en international kontekst.

 

Hvad ser du frem til som det mest spændende i 2018?

Hvis jeg skal nævne de emner, der kommer til at kendetegne 2018, så er det først og fremmest den generelle optimisme i erhvervslivet, hvor der efter nogle års stilstand igen er kommet gang i de større virksomhedstransaktioner og ejendomshandler. 2018 tegner til at blive et positivt år – ikke bare for advokatfirmaerne, men også for Danmark som helhed. I advokatverdenen vil 2018 også være præget af den digitale advokat. Vi hørte om de første advokatrobotter for blot få år siden, og allerede i dag har de fleste store – og særligt internationale – advokatfirmaer en eller flere avancerede, digitale løsninger på hylden, der gør det muligt at trawle enorme sagsmængder igennem på kort tid og derved reducere ressourceforbruget og risikoen for menneskelige fejl betydeligt. I 2018 tror jeg, at vi for alvor vil se disse digitale løsninger anvendt på danske sager.

Del

"2018 tegner til at blive et positivt år – ikke bare for advokatfirmaerne, men også for Danmark som helhed" - Martin Lavesen


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak

Seneste nyheder